Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute: DNA susține că Victor Ponta ar fi știut despre problemele lui Mircea Govor

100 de minute: DNA susține că Victor Ponta ar fi știut despre problemele lui Mircea Govor

100 de minute: DNA susține că Victor Ponta ar fi știut despre problemele lui Mircea Govor
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Ian 2016   •   18:14

Victor Ponta a fost audiat la DNA Oradea în dosarul fostului lider al PSD Satu Mare, Mircea Vasile Govor, în calitate de martor. Pentru audieri, în acelaşi dosar, a fost adus şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

Anchetatorii susţin că Govor ar fi încercat să intervină la unii miniştri din cabinetul Ponta pentru a-şi pune apropiaţii în funcţii cheie la Direcţia Finanţelor Publice Satu Mare şi că Victor Ponta ar fi fost la curent cu acţiunile lui Govor, a precizat Alessandra Stoicescu, la ”100 de minute”, de la Antena 3.

În acelaşi dosar a mai fost audiat şi Liviu Dragnea. Un alt nume greu din PSD, Andrei Dolineaschi, fost secretar general al PSD, este învinuit în dosar.

„Ulterior momentului excluderii lui Pop Dumitru din partid, numitul Valer Marian s-a deplasat în comuna Odoreu pentru a-l desemna şi instala pe noul preşedinte al organizaţiei PSD Odoreu - Ardelean Ioan Mircea. Deoarece era nemulţumit de această decizie luată de liderul local al partidului din care făcea parte, martorul Pop Dumitru s-a prezentat în faţa preşedintelui PSD de la acea vreme, numitul Victor Ponta, căruia i-a expus situaţia în care se află şi i-a prezentat inclusiv documentele şi articolele defăimătoare la adresa sa, la care acesta i-a promis că va avea discuţii lămuritoare cu Valer Marian, încurajându-l că situaţia urmează a fi detensionată în cadrul organizaţiei judeţene Satu Mare. De altfel, Valer Marian a declarat că, ulterior publicării articolelor defăimătoare la adresa lui Pop Dumitru din perioada februarie-aprilie 2011, a fost abordat pentru o discuţie de către preşedintele PSD Victor Ponta, care s-a arătat interesat despre conflictul dintre Govor Mircea şi primarul Pop Dumitru. Valer Marian i-a relatat apoi lui Victor Ponta că scandalul a pornit de la o licitaţie publică, în care cei doi aveau interese divergente, la care Ponta i-a cerut lui Valer Marian să pună capăt acelei situaţii tensionate", se arată în referatul DNA.

×
Subiecte în articol: 100 de minute
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close