Antena 3 CNN Actualitate Alertă! Salmonella într-un sortiment popular de cereale pentru micul-dejun

Alertă! Salmonella într-un sortiment popular de cereale pentru micul-dejun

Alertă! Salmonella într-un sortiment popular de cereale pentru micul-dejun
Sursa foto: foto: Pixabay.com
14 Iul 2018   •   12:39

O sută de persoane din 33 de state americane au fost infectate cu salmonela, focarul fiind asociat cu un sortiment popular de cereale produs de compania Kellogg, au anunţat agenţiile guvernamentale din SUA care i-au îndemnat pe consumatori să evite acest produs, informează sâmbătă agenţia Xinhua.

''Nu consumaţi acest cereale", se arată într-un mesaj publicat vineri pe Twitter de Departamentul Agriculturii al Statelor Unite ale Americii (USDA).

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a anunţat, joi, că cel puţin treizeci dintre cele o sută de persoane au fost spitalizate, adăugând că în acest caz nu a fost înregistrat niciun deces.

"Nu consumaţi cerealele 'Honey Smacks' de la Kellogg, care au fost rechemate, indiferent de dimensiunea ambalajului", a scris agenţia.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a recomandat consumatorilor să evite produsul şi i-a îndemnat pe comercianţii cu amănuntul să nu vândă aceste cereale de la Kellogg din cauza riscului de contaminare cu salmonela.

FDA a menţionat că deţine informaţii potrivit cărora unii vânzători comercializează încă acest produs în ciuda rechemării voluntare făcută de compania Kellogg încă de de la jumătatea lunii iunie.

Potrivit CDC, consumul produselor contaminate cu salmonela poate avea drept consecinţă probleme grave de sănătate.

Simptomele asociate infecţiei cu salmonela includ diaree, febră şi crampe abdominale şi se declanşează în mod normal între 12 şi 72 de ore de la expunerea la această bacterie

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close