Antena 3 CNN Actualitate Alertă medicală în Argeş. Peste 40 de copii au ajuns la spital

Alertă medicală în Argeş. Peste 40 de copii au ajuns la spital

Alertă medicală în Argeş. Peste 40 de copii au ajuns la spital
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    17 Feb 2016   •   13:05

În spitalele din Argeș sunt internați 42 de copii cu forme ușoare și medii ale bolii diareice, niciun pacient cu complicații ale bolii nefiind transferat în ultimele șase zile la unități medicale din București, au anunțat miercuri reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, potrivit agerpres.ro.

La Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 33 de copii, dintre care o treime s-au prezentat la unitatea medicală în ultimele 24 de ore. Alți cinci copii sunt internați la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, trei la Spitalul Municipal Curtea de Argeș și unul la Spitalul Orășenesc Costești.

Conform aceleiași surse, ultimele analize arată că probele de lapte recoltate de la domiciliile unor copii bolnavi din Pitești și Ștefănești corespund standardelor în vigoare, iar probele de sterilitate recoltate de la Spitalul de Pediatrie Pitești sunt sterile.

Ministrul Sănătăţii, despre ancheta în cazul bebeluşilor: „E o chestiune absolut inexplicabilă şi sunt foarte frustrat”

Situația de la Spitalul de Pediatrie din Pitești a fost analizată și de secretarul de stat în Ministerul Sănătății (MS), Victor Strâmbu.

Șapte copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt în continuare internați la Spitalul "Marie Curie", trei dintre aceștia în stare gravă pe secția de Terapie Intensivă, iar patru la Nefrologie, prezentând o stare bună.

La aceeași unitate medicală din București au murit, în ultimele două săptămâni, alți trei copii din Argeș care prezentau simptome asemănătoare.

×
Subiecte în articol: copii copii morti Argeş
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close