Antena 3 CNN Actualitate Ce scrie în certificatul de deces al copilului de un an ucis de tată, în Alba Iulia. Răspunsurile date de medicii legişti

Ce scrie în certificatul de deces al copilului de un an ucis de tată, în Alba Iulia. Răspunsurile date de medicii legişti

Antena 3 CNN a obținut în exclusivitate certificatul de deces al copilului de un an ucis de propriul tată, care apoi și-a pus capăt zilelor. 

de Andreea Borboros    |    28 Mar 2023   •   14:15

Legiștii nu au trecut în certificat ora morţii copilului, așa că nu se poate stabili dacă cel mic era deja mort atunci când polițiștii așteptau ore în șir la ușa apartamentului. 

Tragedia s-a întâmplat la Alba Iulia, acolo unde agenții de la ordine publică n-au intervenit pentru că n-aveau acordul proprietarului de a sparge ușa locuinței. 

Deocamdată, nimeni nu a ieșit public să dea explicații cu privire la procedurile care au fost aplicate în noaptea în care băiețelul de un an din Alba Iulia a fost ucis chiar de propriul tată. 

Toată lumea s-ar fi așteptat ca ora decesului copilului să facă lumină în acest caz, dacă polița ar fi putut sau nu să împiedice această tragedie.

Medicii legiști nu au consemnat ora decesului în certificatul constatator al decesului, obținut în exclusivitate de Antena 3 CNN.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În schimb, medicii legiști au spus că moartea copilului a survenit în urma unei asfixieri mecanice, respectiv în urma spânzurării. 

Toată lumea se întreabă de ce anume poliția nu a intrat în forță în locuință și au așteptat trei ore, pentru ca proprietarul apartamentului să ajungă la fața locului. Deși ar fi putut să facă acest lucru, pentru că legislația le dădea voie, atâtă vreme cât viața cuiva este pusă în pericol. 

Se fac anchete peste anchete acum. Una dintre ele se referă la conținutul de mesaje dintre mama copilului și tatăl copilului. Se încearcă să se afle dacă a existat un alt motiv în afară de gelozie. 

Surse apropiate ale mamei susțin faptul că nu este pentru prima dată când bărbatul o amenință pe femeie că îi va face rău copilului. Trupul neînsuflețit al copilului a fost adus ieri la capelă, iar oamenii așteaptă acum răspunsuri de la autorități.

Când ar fi murit copilul din Alba Iulia. Ce arată primele date medico-legale

Potrivit unor surse, moartea copilului ar fi fost între 00:00 şi 01:00, arată primele date din informaţiile medico-legale.

Fenomenul de înțepenire progresivă a mușchilor, care survine la câteva ore după deces, din cauza modificărilor chimice la nivelul țesuturilor musculare, ca rezultat al coagulării proteinelor din mușchi, are trei faze distincte:

1. de instalare – începe la 10-15 minute după deces și se încheie în circa şase ore

2. de stare - durează 30-42 de ore

3. de rezoluție – se manifestă după 36-48 de ore.

La ora 7 (ora 06:00 după ora veche), criminaliștii au început constatarea la faţa locului şi au constatat că bebeluşul se poate afla în a doua fază, cea de stare, finalizându-se deja cea de instalare. 

Informațiile trebuie completate şi coroborate cu analizele medico-legale şi toxicologice aferente.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close