Antena 3 CNN Actualitate Ce știe premierul Tudose despre posibila revocare a șefei DNA, Laura Kovesi

Ce știe premierul Tudose despre posibila revocare a șefei DNA, Laura Kovesi

Ce știe premierul Tudose despre posibila revocare a șefei DNA, Laura Kovesi
de M.Z.    |    30 Dec 2017   •   17:24

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat vineri că nu a dorit să ştie nimic despre evaluarea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, deoarece nu a dorit să influenţeze politic "o decizie care chiar n-ar trebui să fie politizată".

Întrebat dacă ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a prezentat aspecte din evaluarea pe care a făcut-o cu privire la activitatea şefei DNA şi dacă i-a spus ce decizie ar urma să ia, premierul Tudose a răspuns: "Nu, chiar nu. A vrut să înceapă să-mi spună şi am refuzat eu. Pe principiul ce nu ştii, e mai bine câteodată (...) Chiar este problema lui, nu e o problemă de Guvern. În momentul în care şi eu ştiu şi spun: 'Da, e bine, e rău', deja încep să influenţez politic o decizie care chiar n-ar trebui să fie politizată".

Totodată, şeful Executivului a spus că fiecare ministru trebuie să îşi asume deciziile luate.

"Asta e cheia succesului, adică altfel de ce avem ditamai Cabinetul? Să îşi asume fiecare ministru decizia pe care o ia, prim-ministrul trebuie să coordoneze. Aici nu e o chestie de coordonat, de pus de acord (...) este efectiv răspunderea domniei sale", a mai afirmat Tudose. 

Pe 20 decembrie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, spunea la Antena 3, că el a luat devizia, însă o eventuală hotărâre de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, nu îi aparține în totalitate.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close