Antena 3 CNN Actualitate De ce merge oaia cu capul în jos. Ministrul Petre Daea, o nouă declarație savuroasă

De ce merge oaia cu capul în jos. Ministrul Petre Daea, o nouă declarație savuroasă

De ce merge oaia cu capul în jos. Ministrul Petre Daea, o nouă declarație savuroasă
Sursa foto: foto: Agerpres/ Pixabay.com
24 Sep 2017   •   14:55

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat din nou o replică savuroasă.

Daea, a declarat într-un interviu pentru Libertatea că oaia merge cu capul în jos pentru că îi este ruşine de modul în care se vorbeşte la televizor despre ea.

„Ştiţi de ce merge oaia cu capul în jos? Îi este ruşine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuţiile despre această specie extrem de importantă pentru ţară, necesară şi foarte foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate”, a spus Petre Daea.

Petre Daea a demonstrat de multe ori că are o afinitate deosebită pentru oi.

"Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi”, a spus ministrul Agriculturii.

Pe 30 mai, Petre Daea s-a arătat deschis ideii de a schimba actualul brand de ţară al României, frunza, cu oaia, el susţinând că ”oaia este o statuie vie” şi că frunze are toată lumea, dar oi ca în România nu. ”Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie”, a spus Daea.

Totuși, Petre Daea a lăudat și vaca.

Aflat la Ialomiţa, pentru a celebra "Ziua porumbului", Petre Daea a spus că "vaca e un miracol extraordinar, care transformă furajul în lapte".

×
Subiecte în articol: petre daea
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close