Antena 3 CNN Actualitate Șefa Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost arestată

Șefa Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost arestată

Șefa Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost arestată
01 Iun 2016   •   21:35

Delia Marina Podea, şefa Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a fost arestată pentru 30 de zile în dosarul testărilor ilegale de medicamente.

Procurorii de la Parchetul General şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - IGPR au efectuat, marţi, 26 de percheziţii la cabinetele unor medici aflate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Cluj, Constanţa şi Dolj, precum şi la sediile şi punctele de lucru a 5 societăţi comerciale cu profil medical care reprezentau interesele sponsorilor.

Delia Podea, şefa Secţiei Psihiatrie a SCJU Arad, având şi calitatea de cadru didactic la Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' Arad, este acuzată că a solicitat şi a primit sume de bani de la persoane interesate să figureze cu internări în cadrul Secţiei de Psihiatrie, în vederea fundamentării şi întocmirii ulterioare a unor dosare de pensionare pe caz de boală.

În realitate, persoanele în cauză nu sufereau de afecţiuni psihice, însă în schimbul sumelor de bani oferite medicului, acesta îi înregistra în evidenţele medicale ale spitalului, figurând fictiv atât cu internare cât şi cu tratament de specialitate. Majoritatea acestor persoane nu rămâneau internate în spital şi nici nu urmau tratamentul prescris.

Pe de altă parte însă, unora dintre pacienţi le condiţiona internările fictive de participarea la studiile clinice pe care acelaşi medic le conducea, scopul acestui demers fiind obţinerea, pentru sine, de sume suplimentare de bani, întrucât pentru derularea acestor studii medicul respectiv era plătit în funcţie de numărul de pacienţi înrolaţi.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close