Antena 3 CNN Actualitate Directorul general al TAROM va fi demis

Directorul general al TAROM va fi demis

Directorul general al TAROM va fi demis
17 Mar 2016   •   16:03

Directorul general al TAROM, Christian Edouard Heinzmann, urmează să fie demis vineri, în urma controlului făcut la companie de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

Potrivit unor surse, astăzi s-ar fi încheiat un audit al Autorității Aeronautice Civile prin care se decide retragerea lui si s-ar fi decis retragerea din funcție a lui Christian Edouard Heinzmann, singurul manager străin care se află în fruntea unei companii de stat în România.

Directorului TAROM i se reproșează managementul defectuos, inclusiv de la nivelul Ministerului Transporturilor.

Comunicatul Ministerul Transporturilor

După incidentul aviatic de miercuri, când o aeronavă TAROM s-a întors pe aeroportul din Budapesta, la scurt timp de la decolare, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a emis următorul comunicat:

„După acțiunea de protest a salariaților TAROM din cadrul Direcției Tehnice, desfășurată pe parcursul zilei de astăzi, 16 martie a.c., solicit atât angajaților companiei, cât și managementului executiv să își desfășoare activitatea în condiții normale, fără a periclita regularitatea zborurilor și siguranța pasagerilor.

Întârzierile repetate ale curselor Tarom, tratarea necorespunzătoare a pasagerilor și comunicarea defectuoasă a managementului cu angajații riscă să afecteze imaginea companiei. Toate acestea, coroborate cu incidentul în care a fost implicată aeronava Tarom la Budapesta, mă determină să solicit Autorității Aeronautice Civile din România, conform competențelor instituției, să finalizeze mâine, 17 martie 2016, investigația de la Tarom.

De asemenea recomand întrunirea de urgență a Consiliului de Administrație al Tarom care să ia act de concluziile raportului, de situația generală creată în companie și să acționeze conform atribuțiilor legale".

Consiliul de Administraţie al TAROM l-a numit în poziţia de director general pe belgianul Christian Edouard Heinzmann în 2012. Cu o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, Heinzmann și-a început activitatea pe 19 noiembrie, cu un contract pe patru ani.

 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close