Antena 3 CNN Actualitate Educație Cum poți să depui contestație la Evaluare Naţională în 2017

Cum poți să depui contestație la Evaluare Naţională în 2017

Cum poți să depui contestație la Evaluare Naţională în 2017
de S.T.    |    26 Iun 2017   •   13:08

Rezultatele la Evaluarea Națională au fost afișate pe 26 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi între orele 16.00 - 20.00.

Descarcă de AICI cererea pentru contestaţii la CAPACITATE 2017

La corectarea initiala a lucrarilor si la rezolvarea contestatiilor, daca diferenta dintre notele date de catre cei doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, atunci nota finala este media aritmetica cu doua zecimale, fara rotunjire, a acestor note.

Daca diferenta este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori, stabiliti de presedintele comisiei, iar nota acordata de acestia va fi cea finala. Sub nota semneaza cei patru evaluatori si presedintele comisiei.

Ordinul mai precizeaza ca numarul pachetului si numarul de ordine al lucrarilor care necesita a treia evaluare sunt consemnate intr-un proces-verbal, semnat de cei amintiti anterior.

Descarcă de AICI cererea pentru contestaţii la CAPACITATE 2017

Dupa incheierea evaluarii si deschiderea lucrarilor, presedintele comisiei de contestatii analizeaza notele acordate dupa reevaluare, in comparatie cu cele acordate initial. In situatia in care se constata diferente de notare mai mari de 1 punct, in plus sau in minus, intre notele de la evaluarea initiala si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii numeste o a treia comisie formata din alti doi profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii.

Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectand cu strictete baremul de evaluare si toate procedurile de evaluare, iar nota acordata de a treia comisie este nota finala a comisiei de contestatii.

Probele scrise pentru Evaluarea Naţională încep la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată în fiecare sală în care se susţine examenul.

Accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, adică până la ora 8,30.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, s-au înscris la Evaluarea Naţională peste 144.000 de candidaţi. Probele sunt organizate în 4.164 de centre.

Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, s-au înscris la Evaluarea Naţională peste 144.000 de candidaţi. Probele sunt organizate în 4.164 de centre.

Prezenţa la proba de limba şi literatura română de luni din cadrul Evaluării Naţionale a fost de 97,33%, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

„Dintre cei 144.928 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 141.104 (97,33%). Au absentat 3.824 de candidaţi (2,67%), în timp ce 4 candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Lucrările acestora au fost notate cu 1”, se menţionează în comunicat.

MEN reaminteşte că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%)

Rezultatele la Evaluarea Naţională au fost afișate în urmă cu scurt timp.

Vezi AICI ce notă ai luat

În aceeaşi zi vor putea fi depuse eventualele contestaţii până la ora 20,00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 30 iunie.

Lucrările sunt fi corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Prezenţa la proba de limba română a fost de 97,33%, iar la matematică 97,17%.

În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate, 'nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii'.

Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

×
Subiecte în articol: evaluare nationala 2017
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close