x close

Fii alături de noi!

E nebunie în România! Se scoate o materie importantă din programa şcolară

de S.T.   •   12 Ian 2016   •   16:51
E nebunie în România! Se scoate o materie importantă din programa şcolară 534
Foto: freeimages.com/ laura00
Ministerul Educaţiei a ajuns la concluzia că elevii învaţa după programe vechi, motiv pentru care sunt în dezbatere mai multe variante de modificare a planurilor-cadru pentru gimnaziu. Astfel, se va renunţa la latină, numărul orelor de română se va micşora la clasa a V-a, iar muzica nu va mai exista în orar la a VIII-a, scrie observator.tv.

La Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei se discută, zilele acestea, trei propuneri de plan-cadru pentru clasele V-VIII, iar la final se va decide, cel mai probabil, pentru un mixt din ele. Până pe 23 ianuarie, toţi cei interesaţi sunt invitaţi să îşi exprime opiniile. “Din următorul an şcolar copiii ar putea beneficia de schimbări radicale. Se va umbla inclusiv la felul în care sunt redactate manualele, de pildă, lingviştii vor pune umărul la «traducerea» cărţilor de matematică”, ne-au declarat surse din Ministerul Educaţiei.

Iată unde se va umbla:

- Numărul orelor de limba română din clasa a V-a ar urma să fie redus de la cinci la patru.

- Se va renunţa la ora de limba latină (de la clasa a VIII-a).

- Apar noi discipline socio-umane: la clasa a V-a - educaţie pentru drepturile copilului, la clasa a VI-a - educaţie interculturală, la clasa a VII-a - educaţie pentru cetăţenie democratică - şi la clasa a VIII-a - educaţie economică.

Citește continuarea pe observator.tv.
poza

Actualitate

Noi detalii în cazul morții lui Dan Condrea. Ce spune martorul principal al accidentului

Primul om care a ajuns la locul impactului dintre mașina lui Dan Condrea și un copac de pe marginea șoselei ce leagă Buftea de Corbeanca a fost un biciclist. „Mă plimbam cu bicicleta. Înainte de...

31 Mai 2016  •  00:26

poza

Show

Oana Roman, din nou pe masa de operație: ”Nu sunt pregătită psihic”

Problemele de sănătate se țin lanț de Oana Roman. Vedeta nu a scăpat de chin, din cauza complicațiilor apărute în urma operației de cezariană, așa că acum trebuie să facă o nouă vizită la medic, pentru o nouă intervenție.

30 Mai 2016  •  10:49

sati