Antena 3 CNN Actualitate Educație Un elev de 15 ani din Moreni a reuşit să se califice la patru olimpiade naţionale

Un elev de 15 ani din Moreni a reuşit să se califice la patru olimpiade naţionale

Un elev de 15 ani din Moreni a reuşit să se califice la patru olimpiade naţionale
Sursa foto: Foto: Gazeta Dambovitei
02 Mai 2016   •   11:03

Ionuţ este elev în clasa a IX-a, la Liceul "I.L. Caragiale", din Moreni, profilul matematică-informatică. În timp ce mulţi colegi de vârsta lui sunt pasionaţi de gadgeturi, tânărul a reuşit o performanţă impresionantă: s-a calificat la fazele naţionale a PATRU OLIMPIADE şcolare. La cei 15 ani ai săi, Ionuţ Savu  s-a calificat la olimpiadele de matematică, fizică, informatică şi astrofizică, informează Digi24.ro.

„Încă de când eram mic mă pasiona felul în care funcţionează lucrurile şi mă tot uitam la diverse documentare. Tot timpul mi-am dorit să ştiu mai multe, să descopăr eu anumite lucruri. De-abia dintr-a V-a, a VI-a, am putut să aprofundez.", a declarat Ionuţ Savu.

În 2014, Ionuţ îşi impresiona profesorii şi obţinea locul I şi medalia de aur la Olimpiada Naţională de Fizică. Într-un interviu pentru Gazeta Dâmboviţei, Ionuţ declara că "dacă îţi doresti cu adevărat să faci performanaţă şi îţi dedici timpul materiei/sportului tău preferat, atunci, într-un final, vei reuşi ceea ce îţi propui".

"Pasiunea pentru fizică a luat naştere din curiozitatea mea de a afla  care sunt legile şi fenomenele după care este organizat Universul şi această materie a devenit din ce în ce mai palpitantă datorită orelor de fizică de la şcoală şi a profesorului", mai declara Ionuţ.

×
Subiecte în articol: Olimpiada matematica fizica informatica
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close