Antena 3 CNN Actualitate Eroul Zilei: Adrian Gemănaru, omul care face o plajă pentru persoanele cu dizabilități

Eroul Zilei: Adrian Gemănaru, omul care face o plajă pentru persoanele cu dizabilități

Eroul Zilei: Adrian Gemănaru, omul care face o plajă pentru persoanele cu dizabilități
11 Aug 2017   •   12:22

Un proiect inedit va aduce România în rândul lumii cu o plajă specială, adaptată nevoilor persoanelor cu dizabilităţi. Şi asta nu este totul. Datorită acestui proiect, Constanța va deveni primul oraș din Europa care, începând cu sezonul estival 2018, va avea un astfel de loc dedicat persoanelor cu dizabilităţi.

Iniţiatorul proiectului este psihologul Adrian Gemănaru, care a fost nominalizat la Festivalul Mondial de Autism pentru elaborarea unor terapii inedite de recuperare. Locul va fi un adevărat parc terapeutic, întins pe o suprafaţă de peste 20 de mii de metri pătraţi de plajă, cu rampe de acces, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, o zonă de stimulare auditivă și una de stimulare vizuală și tactilă, o alee senzorială, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități și multe altele.

Adrian Gemănaru a avut ideea plajei pentru persoanele cu dizabilităţi după ce a văzut o zonă asemănătoare în Statele Unite. Proiectul va fi gata în luna mai a anului viitor iar valoarea se apropie de 100.000 de euro. Până acum, Adrian a reuşit să strângă, în doar 3 săptămâni, aproape jumătate din sumă.

”Acest proiect se adresează tuturor românilor. Toți turiștii vor avea șansa să găsească o plajă, un paradis, un loc al fericirii așa cum spunea un prieten. Vreau ca tot ce va ieși să fie un parc cu toate facilitățile, gratuite, dar vreau să arăt ca și cum ar fi plătit” a spus Adrian Gemănaru la Antena 3. 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close