Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere. Cum e legea pentru Udrea și Bica în Costa Rica

Exces de putere. Cum e legea pentru Udrea și Bica în Costa Rica

Exces de putere. Cum e legea pentru Udrea și Bica în Costa Rica
de S.T.    |    12 Oct 2018   •   22:50

Directorul adjunct de la Direcția de Imigrări Costa Rica, Daguer Hernandez, a explicat într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 care este legea pentru Elena Udrea și Alina Bica în această țară.

„Trebuie să demonstreze cu probe, iar dacă nu sunt probe, prin declarațiile sale sau prin alte forme, de ce solicită statutul de refugiat și dacă se încadreaza în normele Convenției din 1951”, a declarat el.

Potrivit lui, „după ce se dă rezoluția de acceptare sau de respingere, urmează decizia Tribunalului Administrativ pentru Imigrări”.

Este o procedură pe care o au puține țări din America Latină, a adăugat Daguer Hernandez.

„La noi, în acest recurs se verifică din nou dacă această persoană este sau nu potrivită statutului de refugiat. Închiderea procesului este după rezoluția acestei ultime instanțe. După prima reuniune, se emite un carnet provizoriu care ne dă dreptul la muncă sau alte drepturi în Costa Rica, e doar un act de identitate care acordă șederea în Costa Rica până la soluționarea cauzei în Tribunal”, a mai declarat directorul adjunct de la Direcția de Imigrări Costa Rica.

×
Subiecte în articol: Costa Rica Alina Bica Elena Udrea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close