Antena 3 CNN Actualitate Fostul procuror DNA Emilian Eva, declarație devastatoare pentru Kovesi: „Când veți afla adevărul veți avea un șoc”

Fostul procuror DNA Emilian Eva, declarație devastatoare pentru Kovesi: „Când veți afla adevărul veți avea un șoc”

Fostul procuror DNA Emilian Eva, declarație devastatoare pentru Kovesi: „Când veți afla adevărul veți avea un șoc”
Sursa foto: Foto: Antena 3
21 Iun 2017   •   22:28

Fostul procuror DNA Emilian Eva a făcut o afirmație șocantă, miercuri, la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în timp ce toată România privea siderată votul din plenul Parlamentului pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Emilian Eva, trimis în judecată pentru luare de mită și spălare de bani, a fost întrebat ce părere are despre înregistrările apărute în presă cu șefa DNA Laura Codruța Kovesi, precum și dacă în acest fel se desfășurau, de regulă, ședințele conduse de aceasta.

”Când veți afla adevărul veți avea un șoc”, a răspuns Emilian Eva, potrivit unor imagini prezentate în premieră la Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Kovesi: „De cinci săptămâni nimeni nu a învinuit pe nimeni în DNA. Nu pot să cred aşa ceva!”

Mai multe înregistrări în care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar da ordine procurorilor din subordinea sa ”să ajungă la premier” și și-ar arăta anumite nemulțumiri, au apărut, duminică, în presă.

Trebuie să ajungem la premier”, se aude în prima înregistrare. În înregistrare, șefa DNA vorbește cu procurorul Jean Uncheșelu.

"Uncheşelu (procurorul Jean-Nicolae Uncheşelu, care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinarii - n.r.), ştiţi ce-mi doresc: să "decapaţi" instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea", spunea Kovesi.

Emilian Eva, procurorul din dosarul "Telepatia", este acuzat de foștii săi colegi de luare de mită și spălare de bani, într-un dosar în care a fost și arestat preventiv, în 2015.

Potrivit procurorilor DNA, aceasta ar fi cumpărat şi vândut timp de un an peste 200 de picturi, deşi calitatea de magistrat este incompatibilă cu efectuarea actelor de comerţ. Vezi aici comunicatul DNA.

Citește și:

Reacția oficială a DNA, după înregistrarea în care ar cere ”să se ajungă la premier”

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close