Antena 3 CNN Actualitate Fostul vicepremier Gabriel Oprea, audiat la ICCJ: Voi spune tot ce știu

Fostul vicepremier Gabriel Oprea, audiat la ICCJ: Voi spune tot ce știu

Fostul vicepremier Gabriel Oprea, audiat la ICCJ: Voi spune tot ce știu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Mai 2017   •   14:56

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a ajuns, marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), unde este judecat în dosarul DIPI.

Oprea a spus că va spune tot ce știe.

Fostul ministru de Interne a dispus suplimentarea cu 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale Departamentului de Informații și Protecție Internă și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8, în scopul declarat al asigurării protecției demnitarilor. 

La termenul precedent al procesului, Oprea a cerut instanţei sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a articolului din Codul penal care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu.

De asemenea, avocatul unui alt inculpat a cerut ca jurnaliştii să nu mai aibă acces în sala de judecată, deoarece ar trebui ca audierea a nouă martori cu identitate protejată să fie făcută în şedinţă secretă. 

În luna mai 2016, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei: Gheorghe Nicolae - chestor principal de poliţie, la data faptelor şef al DIPI; Gabriel-Nicolae Pavel - comisar şef de poliţie, la data faptei şef al Serviciului Juridic din DIPI; Nelu Zărnică - chestor principal, subsecretar de stat la data faptei, şi Marian-Dănuţ Iacob - comisar şef de poliţie, şeful unei structuri administrative la data faptei. 

Potrivit DNA, Oprea, cu ajutorul lui Nicolae şi Pavel, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor. 

 


 

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea dipi
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close