Antena 3 CNN Actualitate DNA: Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole, sub control judiciar

DNA: Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole, sub control judiciar

DNA: Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole, sub control judiciar
de S.T.    |    11 Dec 2015   •   20:56

Procurorii l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile pe Gheorghe Sin, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov.

În calitate de secretar general al Academiei de Ştiinţe Agricole, Gheorghe Sin a fost învestit ”cu soluţionarea notificării având ca obiect Ferma regală Băneasa”.

”Acesta i-a solicitat lui Paul Philippe al României dovezile din care să rezulte calitatea sa de persoană îndreptăţită, natura terenului, sens în care i s-a solicitat să completeze dosarul administrativ cu următoarele: certificatul de moştenitor, dovada că nu au fost depuse cereri de restituire vizând acel imobil de către alţi moştenitori legali sau testamentari, titlul de proprietate din 1931 pentru a dovedi dreptul de proprietate al Regelui Carol al II - lea asupra acelui teren, dovada că terenul intră sub incidenţa Legii 10/2001, deoarece din anexele ataşate notificării rezulta că terenul era în extravilan, agricol şi neagricol şi nu intra sub incidenţa art. 8 din Legea nr. 10/2001, neputând forma obiect al reconstituirii”, se arată în comunicatul DNA.

×
Subiecte în articol: control judiciar
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close