Antena 3 CNN Actualitate În Premieră: Sclave la export - Poveştile de groază ale româncelor ajunse sclave sexuale în Occident

În Premieră: Sclave la export - Poveştile de groază ale româncelor ajunse sclave sexuale în Occident

În Premieră: Sclave la export - Poveştile de groază ale româncelor ajunse sclave sexuale în Occident
Sursa foto: Foto captura Antena 3
27 Sep 2015   •   22:06

Printre cele mai vizibile produse exportate ale României se numără prostituatele. Au invadat Europa şi le poţi vedea zi şi noapte, plimbându-şi trupurile dezgolite pe bulevardele din Occident.

Le dispreţuim profund şi le condamnăm fără procese de conştiinţă, dar nu ne interesează niciodată povestea lor.

Am încercat să aflăm ce a produs această migraţie în masă şi, când măştile au căzut, ne-am înfiorat.

Echipa "În Premieră" a filmat în Italia şi Spania, pe străzi şi în adăposturi în care se ascund fete terifiate, salvate din mâinile proxeneţilor români.

O industrie de 2.5 miliarde de euro pe an.


Aceste fete ajung în Occident după ce au fost răpite, vândute, bătute, ameninţate, torturate şi rămân sclave fără speranţă ale unor proxeneţi care nu ezită să le împuşte, să le ardă de vii, sau să le dea la câini dacă nu sunt mulţumiţi de ele. Reportajul vorbeşte despre mii de tinere românce care trec prin iad  purtând în ele o singură dorinţă. Să fie salvate...


"Noi, pentru bărbaţi, suntem doar nişte obiecte. În care ne golim atunci când avem nevoie. Pentru că, acolo, dacă suna un prost la telefon zicea: "o vreau pe aia", tu te ridicai. Nu conta că ţie îţi e somn sau eşti bolnavă (...) Mă bătea de îmi săreau capacele. Arunca cu mine de pământ, ca pe un câine. Te prindea de cap şi îţi dădea cu picioarele în cap", a spus una dintre fete.

Româncele cad victimă exploatării sexuale în Europa. Sunt atât de numeroase aceste femei încât România deţine supremaţia pe piaţa europeană. Unele sunt prizoniere în cluburi sau apartamente din Occident. Pe altele le vezi pe străzile tuturor marilor oraşe şi le dispreţuieşti, fără să le ştii povestea şi să bănuieşti măcar că unele dintre ele vor muri aşa captive, distruse de boală, sau omorâte de proxeneţi.

O tânără cu alură de manechin şi privire de oţel ne spune o poveste care pare desprinsă dintr-un scenariu scris de o minte bolnavă, istoria unui copil devenit între timp adult, care a trăit, văzut, simţit, suferit în cinci ani cât pentru zece vieţi. Deşi a fost salvată şi e protejată într-un centru special, e încă urmărită şi ameninţată de cel care i-a fost proxenet şi stăpân. Povestea ei a început acum nouă ani, când avea atunci 11 ani. Rămăsese orfană de tată. Mama s-a recăsătorit la scurt timp şi ca să scape de povara creşterii unui copil a lăsat-o în grija unei cunoştinţe, un proxenet pe nume Tibi.

"După an de zile, s-a culcat cu mine, la 12 ani. Şi mi-a zis: De mâine, mergi şi tu la stradă. Şi am spus: "Păi, dar eu nu vreau să merg. Cum să merg? Şi a început să mă bată. Şi am ajuns la stradă", a povestit tânăra.

Prima zi, primele imagini îi sunt încă foarte clare în minte. Era frig şi toate fetele erau aproape goale. A obligat-o să poarte tocuri şi abia se putea ţine pe picioare. Ar fi vrut să fugă, dar a înţeles atunci şi cu fiecare noapte care a trecut, că nu mai era nimeni care să o poată salva, nici măcar mama ei.

Erau 11 fete pe strada lui Tibi. Una era soţia lui, alta amanta. De la amândouă, copila de 12 ani a învăţat cum trebuie să te porţi cu clienţii, cum să îi mulţumeşti, cum să zâmbeşti când ai vrea să plângi, cum să strângi din dinţi când ai vrea să urli, cum să execuţi ordinele când ai vrea să te ridici şi să fugi. A văzut cu ochii ei cum se plăteşte pentru un gest greşit oricât de mic. 

"A fost în stare să o pună pe soţia lui în genunchi, pentru că a întârziat cinci minute, şi să bage toate prezervativele de pe jos, în gură. Şi să i le dea să le înghită. Maşinile treceau şi i-a băgat toate prezervativele de pe jos în gură", a spus victima.

Noapte de noapte, fiecare fată trebuia să producă cel puţin 800 de lei, alfel erau băute crunt, iar ele aducea şi 1000 şi 2000, fără să primească nimic în schimb. Doar ţigări şi băutură.

"La culcare, la sculare, eram beată. Adică, nu simţeam nimic (...) La un an de zile, am fost plecată în Italia. Vândută", a spus fata.

Încă nu împlinise 14 ani. Cel care a cumpărat-o ştia că are 17 ani. A dat pe ea 2.000 de euro, dintre care 1.000 erau falşi. Şi pentru asta, tot ea a fost bătută. A ştiut doar atât, că a ajuns la Brescia, după care a ajuns pe o stradă din Milano, unde peste tot se vorbea limba română. Nu sunt multe cifre oficiale, dar se spune că în Milano, 50% dintre prostituate sunt românce, în Roma 70%, iar în Rimini 90%.


În luna august a acestui an echipa "În Premieră" a ajuns în Colonia Marconi, zona celebră a Madridului, în care de când intri, devine evident că odiosul imperiu construit de Ioan Clămparu e încă în picioare. Pentru cineva care ajunge absolut întâmplător în zonă, imaginea este puţin spus şocantă. Pe stradă, în plină zi, româncele poartă doar lenjerie intimă şi un zâmbet relaxat. Dezinvoltura lor te lasă fără grai, însă dacă treci de amestecul de îndrăzneală şi vulgaritate, descoperi o mare suferinţă, iar sub machiajul aproape perfect, probabil urmele bătăii din ajun.

"I-am spus că nu vreau, am început să strig şi să plâng, era oribil. Nu există ceva mai rău, decât să ai relaţii sexuale cu cineva pe care nu-l vrei. A luat un băţ şi a început să mă bată de la 12 noaptea până la 3 dimineaţa. Am strigat întruna, dar nimeni nu a venit să mă ajute. Mi-a umflat faţa şi tot corpul", a spus Ioana, una dintre fostele sclave ale lui Clămparu, supranumit "Cap de Porc".


Ioana a fost salvată la timp şi este una din fetele care mai pot vorbi. Unele au dus cu ele în mormânt coşmarul trăit, altele cu siguranţă nu vor avea curaj sau putere să vorbească niciodată.

Româncele de la Madrid sunt cele mai maltratate. Spre deosebire de Italia, unde albanezii au reputaţia de măcelari, în Spania, proxeneţii noştri sunt spaima prostituatelor. Oamenii lui Clămparu aveau minţi bolnave şi imaginaţie multă. Le băteau dacă nu aduceau bani, le băteau preventiv pentru că aşa o cerea ritualul de iniţiere, le băteau dacă le prindeau pentru că intră în contact cu oameni din afara organizaţiei.


Reporter: Carmen Moise şi Andrei Ciurcanu
Imagine: Mihai Dină şi Mihai Buzduga
Montaj: Adi Robe, Marius Robu şi Lenard Zsolt


×
Subiecte în articol: In premiera carmen avram prostituate Spania
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close