Antena 3 CNN Actualitate Inedit O româncă a ajuns în „Tărâmul Nemuritorilor”, locul de pe Terra unde oamenii trăiesc până la 140 de ani

O româncă a ajuns în „Tărâmul Nemuritorilor”, locul de pe Terra unde oamenii trăiesc până la 140 de ani

O româncă a ajuns în „Tărâmul Nemuritorilor”, locul de pe Terra unde oamenii trăiesc până la 140 de ani
Sursa foto: sursa foto: cunoastelumea.ro
27 Mar 2017   •   13:04

Imediat după ieșirea la pensie ca profesoară de sport, Uca Marinescu a început să exploreze lumea. Palmaresul ei este uimitor, culminând cu performanța ca, la 70 de ani, să facă înconjurul lumii. La 76 de ani, s-a întors recent dintr-o expediție din Valea Hunza, supranumită Valea Centenarilor, locul unde apa și aerul sunt cele mai pure, iar oamenii trăiesc în medie 120 de ani.

Hunza este o mică vale muntoasă din regiunea Gilgit-Baltistan, provincia autonomă de nord-vest din Pakistan, lângă Tibet și munții Pamir. La sfârșitul secolului al XIX-lea, un colonel britanic a descoperit această zonă, cu o populație care, ca fizionomie, nu seamănă deloc cu cea a a raselor care populează vecinătățile Pakistanului sau Indiei.

Ceea ce fascinează cel mai mult exploratorii este frumusețea incredibilă a peisajului, puritatea apei și a aerului, stilul de viață al băștinașilor – foarte conectat la natură, lipsit de artificiile vieții moderne – ceea ce le asigură o longevitatea unică în lume. Media de vârstă este 120 de ani, vârsta biblică a omului din Vechiul Testament și dovedită și de testele ADN, iar cei care ajung la 140 de ani nu sunt deloc excepții.

Continuarea, pe Avantaje.ro.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close