Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu israelienii suspectaţi că ar fi spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi

Ce se întâmplă cu israelienii suspectaţi că ar fi spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi

Ce se întâmplă cu israelienii suspectaţi că ar fi spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi
12 Apr 2016   •   09:36

Weiner Ron şi Geclowicz David, cei doi israelieni suspectaţi că ar fi spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), cer magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti eliberarea din arestul preventiv, potrivit Adevarul.

Cei doi bărbaţi au fost duşi în faţa instanţei cu puţin înainte de ora 9.00. Decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti va fi definitivă.
 
Weiner Ron şi Geclowicz David au fost reţinuţi pe data de 3 aprilie de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ei fiind arestaţi în aceeaşi zi pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.
 
Pe 6 aprilie, DIICOT a emis un comunicat de presă în care precizează de ce i-au reţinut Ron Weiner şi pe David Geclowicz în acest caz.
 
Astfel, Weiner este suspectat de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.
 
Pe Geclowicz, procurorii îl suspectează de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice  şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.
 
 

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Black Cube
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close