Antena 3 CNN Actualitate Justiție Arest prelungit pentru procurorul Emilian Eva

Arest prelungit pentru procurorul Emilian Eva

Arest prelungit pentru procurorul Emilian Eva
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Sep 2015   •   19:04

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis miercuri cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv în cazul procurorului Emilian Eva de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, într-un dosar în care este acuzat de corupție.

Emilian Eva se află în arest preventiv din data de 10 iulie.

Eva a devenit cunoscut după ce l-a trimis în judecată, în decembrie 2008, pe Dan Voiculescu, condamnat în baza probatoriului la 10 ani de închisoare.

Iniţial, procurorul a fost pus sub acuzare, sub control judiciar, pentru că a tranzacţionat peste 200 de picturi, cu o valoare de piaţă de aproximativ 300.000 de euro, deşi calitatea de magistrat este incompatibilă cu efectuarea actelor de comerţ.

DNA a decis însă să îl reţină pe Emilian Eva, pentru săvârşirea unor noi infracţiuni, respectiv luare de mită, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, fals în declaraţii.

Citeşte şi:

Dezvăluiri halucinante despre procurorul Eva. Afacerist anchetat pentru dare de mită, transformat în asociat după achitare


×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close