Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Ministrul Justiției: CSM a cosmetizat răspunsurile lui Kovesi

Ministrul Justiției: CSM a cosmetizat răspunsurile lui Kovesi

Ministrul Justiției: CSM a cosmetizat răspunsurile lui Kovesi
de S.T.    |    16 Mar 2018   •   22:09

Tudorel Toader dă replica procurorilor din CSM.

„CSM a luat cele 20 de puncte prezentate de mine, a luat răspunsurile procurorului șef, le-a sucit, le-a cosmetizat și le-a luat de bune, în rest nu a făcut nimic. Nu se poate să ai un dosar atât de important, cu impact social, (n.r. dosarul Microsoft) să se prescrie răspunderea penală și să vină procurorul șef și să spună că a venit Înalta Curte și a dat o altă interpretare. (...) Eu nu cred că acceptă cineva ideea că Înalta Curte modifică legea, ci o clarifică. Am citit cu atenție toate răspunsurile la cele 20 de puncte, ele sunt în oglindă, adică ce a susținut Kovesi CSM spune că e bine așa. Cum e bine așa? Când toată țara vorbește despre faptul că un procuror abuzează în exercitarea atribuțiilor de serviciu și tu te duci cu el de mână la CSM să-i aperi reputația”, a spus Tudorel Toader, vineri seară, la Antena 3.

Avizul negativ privind propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA a fost motivat şi înaintat decidenţilor, a anunţat, vineri, Secţia pentru procurori a CSM.

Potrivit motivării avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA, nu se poate angaja răspunderea procurorului cu funcţie de conducere pentru un act întocmit personal de procurorul din subordine.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close