Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Președintele Asociației Magistraților din România, la Sinteza zilei: Argumentele din raportul ministrului Justiției sunt clare

Președintele Asociației Magistraților din România, la Sinteza zilei: Argumentele din raportul ministrului Justiției sunt clare

Președintele Asociației Magistraților din România, la Sinteza zilei: Argumentele din raportul ministrului Justiției sunt clare
Sursa foto: Foto: Antena 3
29 Mar 2017   •   21:28

Președintele Asociației Magistraților din România, judecătorul Andreea Ciucă, a comentat, într-o intervenție telefonică la Sinteza Zilei, de la Antena 3, deciziile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind evaluările de la Ministerul Public şi DNA.

”Noi am citit raportul și l-am studiat și am găsit lucruri interesante. Că ne plac sau nu ne plac, asta e o altă chestiune”, a spus judecătorul Andreea Ciucă.

Magistratul a subliniat că raportul ministrului este structurat în două părți, prima referindu-se la chestiuni de legalitate, iar cea de-a doua la chestiuni de oportunitate.

De asemenea, aceasta a arătat că întreg raportul este constituit din argumente pro și contra, puse în balanță, iar concluzia ”nu apare ca fiind una ca neavând legătură cu ceea ce s-a scris în raport”.

Președinta AMR subliniază, la Antena 3, că, așa cum a fost el întocmit, cu documentele la care a făcut referire, o altă concluzie nu s-ar fi impus. O discuție, da. Dar nu o altă concluzie.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că nu este oportună, în acest moment, declanşarea procedurii de revocare a procurorului general şi a procurorului şef al DNA. Toader a menţionat că este necesară instituirea unei obligaţii de raportare a activităţii desfăşurate de procurorii DNA, DIICOT şi ai Parchetului Înalte Curţi, monitorizare pe care o va face personal.

”Lupta anticorupţie să nu stea sub semnul unui nume”

Premierul Sorin Grindeanu reiterează angajamentul ferm al Guvernului faţă de lupta anticorupţie, precizând însă că aceasta nu trebuie să stea "sub semnul unui nume".

Într-un comunicat remis presei, Executivul prezintă poziţia premierului Grindeanu privind rezultatele evaluării realizate de către ministrul Justiţiei. Conform sursei citate, prim-ministrul Grindeanu a luat act, miercuri, de decizia ministrului Justiţiei, în urma evaluării activităţii procurorului general al României, Augustin Lazăr, şi a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în contextul Deciziei Curţii Constituţionale din 27 februarie. 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Laura Codruta Kovesi
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close