Antena 3 CNN Actualitate Justiție Surse: Traian Băsescu ar putea fi învinuit pentru ameninţare

Surse: Traian Băsescu ar putea fi învinuit pentru ameninţare

Surse: Traian Băsescu ar putea fi învinuit pentru ameninţare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Sep 2015   •   22:17

Fostul preşedinte Traian Băsescu ar putea fi învinuit pentru ameninţare, conform unor surse judiciare, scrie Radu Tudor pe blog.

 
"Potrivit unor surse judiciare, procurorul de caz ce anchetează dosarul în care este învinuit Traian Băsescu doreşte să-l încadreze pe fostul preşedinte la infracţiunea de ameninţare. Încălcarea legii s-a produs la adresa Gabriela Vrânceanu Firea, senator PSD, cu presupusa infracţiune de şantaj. Până în prezent", a scris jurnalistul pe blogul său.
 
Traian Băsescu află miercuri dacă va trimis în judecată în dosarul în care este acuzat de şantaj. Băsescu a fost citat la Parchetul General, alături de Gabriela Firea, cea pe care fostul preşedinte ar fi ameninţat-o atunci când conducea comisia Nana. 
 
Scandalul Băsescu - Firea a început după ce fostul preşedinte, referindu-se la senatorul PSD, a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". "Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu, pe 14 aprilie 2014.

Traian Băsescu a mai spus că îi recomandă premierului Victor Ponta să nu o ia pe "senatoarea şantajistă" Gabriela Firea ca purtător de cuvânt la alegeri pentru coaliţie, pentru că aceasta poartă ghinion bărbatului despre care spune că vrea să îl protejeze. Băsescu a ţinut totodată să amintească prestaţia Gabrielei Firea din campania pentru prezidenţiale a lui Mugur Isărescu.

Avertizarea preşedintelui venea la câteva zile după ce Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă.

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

×
Subiecte în articol: amenintare Gabriela Firea
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close