Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Am vorbit cu Laura Codruța Kovesi despre plagiat. Nu se simte vinovată

Klaus Iohannis: Am vorbit cu Laura Codruța Kovesi despre plagiat. Nu se simte vinovată

Klaus Iohannis: Am vorbit cu Laura Codruța Kovesi despre plagiat. Nu se simte vinovată
05 Oct 2016   •   19:05

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la sosirea la Ateneul Român, unde participă la repetiţia generală cu public a operei "Parsifal" de Richard Wagner, actul I, că a vorbit cu Laura Codruța Kovesi despre acuzațiile de plagiat și că aceasta i-a răspuns că nu se simte vinovată cu nimic.

”Am vorbit scurt cu doamna Kovesi însă nu cred că e ceva special de comunicat. Am întrebat-o cum vede acele acuzații și domnia sa mi-a reiterat că nu se simte vinovată cu nimic. Eu cred că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speță. În această chestiune am avut o discuţie cu procurorul general, pe care l-am rugat ca, în virtutea atribuţiilor domniei sale, să se ocupe ca această cercetare să se facă cu celeritate", a spus Klaus Iohannis, miercuri seară, într-o declarație difuzată în emisiunea ”La ordinea zilei”, de la Antena 3.

”Nu cred că trebuie să vorbim de o demisie, atâta timp cât nu există niciun motiv de plagiat. Deocamdată, nu am motive de îngrijorare”, a mai spus Klaus Iohannis, întrebat de jurnaliști dacă se pune problema unei eventuale demisii a șefei DNA, în scandalul plagiatului.

Concertele "Parsifal'' la Ateneul Român sunt considerate drept unele dintre cele mai importante evenimente cultural-muzicale ale anului şi sunt realizate sub bagheta dirijorului Christian Badea. Aceste spectacole reprezintă un concept nou şi unic pe scena culturală românească, prezentând creaţia lui Wagner într-un show în care publicul se află în mijlocul acţiunii şi care împleteşte componente muzicale - orchestră, cor, solişti - cu elemente de teatru complexe.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close