Antena 3 CNN Actualitate Legea uceniciei ar putea fi aplicată peste două luni

Legea uceniciei ar putea fi aplicată peste două luni

Legea uceniciei ar putea fi aplicată peste două luni
Sursa foto: foto: Pixabay.com
01 Apr 2017   •   18:40

Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, speră ca legea uceniciei să poată fi în vigoare în maximum două luni.

"Este în procedură de urgenţă la Parlament. Noi sperăm ca în maxim două luni să fie promulgată", a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi, ministrul Gabriel Petrea.

Conform acestuia, prin legea uceniciei Guvernul îşi doreşte să ajute companiile care angajează tineri absolvenţi abia ieşiţi de pe băncile facultăţii, fără nicio experienţă, să îi înveţe o meserie şi să îi specializeze la locul de muncă.

"Practic este şi un răspuns în momentul de faţă la faptul că absolvenţii de studii superioare, după ce termină facultatea, nu au cum să aibă o experienţă necesară pe care angajatorul o cere şi atunci venim în întâmpinarea angajatorului ca să acoperim acea lipsă de experienţă şi acea lipsă de productivitate şi el să îi menţină în câmpul muncii şi să îi profesionalizeze", a explicat ministrul.

Potrivit lui Gabriel Petrea, companiile vor beneficia de o sumă de bani care va fi plătită lunar, pe o perioadă de un an, doi sau trei ani, în funcţie de nivelul de calificare de care are nevoie acel angajator. Suma de bani acordată reprezintă echivalentul unui salariu mediu pe economie.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close