Antena 3 CNN Actualitate Dragnea, după audierea la Parchetul General: Am fost citat ca martor privind afirmațiile despre tentativa de lovitură de stat

Dragnea, după audierea la Parchetul General: Am fost citat ca martor privind afirmațiile despre tentativa de lovitură de stat

Dragnea, după audierea la Parchetul General: Am fost citat ca martor privind afirmațiile despre tentativa de lovitură de stat
14 Sep 2018   •   19:01

Update: Liviu Dragnea a ieșit de la audierile de la Parchetul General. Președintele PSD a susținut că a fost citat ca martor privind afirmațiile făcute duminică seară la Antena 3 cu privire la lovitura de stat.

"Am fost citat ca martor privind afirmațiile despre tentativa de lovitură de stat. Am fost întrebat dacă am dovezi în spatele afirmațiilor mele și le-am prezentat procurorului. Nu am prezentat documente. Tot ce am avut de spus, am spus în fața procurorului. Ca martor, nu am voie să vă spun ce s-a întâmplat la audieri (...) Jandarmeria, în opinia mea, a acționat legal, în condițile în care acolo au fost niște violențe așa mari”, a spus Dragnea.

Știrea inițială: Liviu Dragnea, a ajuns, vineri seară, la Parchetul General.

Liderul PSD a declarat că a fost chemat în calitate de martor şi că speră să fie vorba despre dosarul privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei.

Inițial, Liviu Dragnea trebuia să ajungă la ora 12.00 la PG, însă audierea s-a amânat pentru ora 18.00.

Liviu Dragnea, a declarat, recent, că zilele următoare vor fi făcute publice informaţii ce arată că protestele din 10 august au fost finanţate şi din extern, iar protestatarii au fost bine organizaţi, încercându-se o lovitură de stat.

"Eu zic ca PSD să rămână la guvernare, că aşa m-am angajat în 2016. Cine a oprit pe cine să vorbească în partid? Sigur, a apărut o supărare cu doamna Carmen Dan, dar măcar altcineva să susţină demiterea ei.

Doamnei Firea i s-a inoculat ideea că cineva vrea să arunce vina pentru 10 august pe doamna prefect. I-am şi spus doamnei Firea inaite de CEx am văzut în presă că doamna Dan ar fi spus ceva despre prefect, care e apropiat doamnei Firea.

Nu putem vorbi de o vină pentru că eu sunt absolut convins că în 10 august instituţiile statului nu au acţionat ilegal, Jandarmeria a intervenit respectând regulamentele", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Aproximativ 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din Piaţa Victoriei.

"Este de necrezut, dacă mă întrebați pe mine. Atenție, poliția politică s-a mutat de la DNA la Parchetul General! Domnul Dragnea este nevinovat - că nu văd, în afara de huligani, cine ar putea fi vinovat în protestul din 10 august", a spus Bogdan Chirieac, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close