Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea, despre modificările la Codul Penal: E foarte important şi cred că nu multă lume ştie!

Mircea Badea, despre modificările la Codul Penal: E foarte important şi cred că nu multă lume ştie!

Mircea Badea, despre modificările la Codul Penal: E foarte important şi cred că nu multă lume ştie!
13 Aug 2015   •   00:05

Mircea Badea a citit, în pasa ediţiei de miercuri a emisiunii "În gura presei" cu "Sinteza Zilei", o postare pe Facebook a editorului emisiunii "100 de minute", Andreea Sava, referitoare la un nou proiect al Ministerul Justiţiei.

"Mi se pare foarte important şi cred că multă lume nu ştie", începe Mircea Badea.

Proiectul cu pricina se referă la o modificare a Codului Penal şi a celui de Procedură Penală în legătură cu pornografia infantilă şi sexul cu minori.

"Proiectul a ajuns la Comisie în Senat unde au apărut mai multe amendamente, fără nicio legătură cu subiectul. Amendamente neasumate de nimeni, adică nu ştim cui i-au dat prin cap (deşi putem să bănuim) dar votate de ABSOLUT toată lumea, adică în unanimitate. Două dintre ele dau dreptul procurorilor să ceară date despre tranzacţiile financiare ale oricui, FĂRĂ mandat de la judecător, bineînţeles dacă el consideră că e urgent", a scris Andreea Sava, pe Facebook. (aici postarea integrală)

"Eu zic că e bine că astfel de lucruri sunt totuşi remarcate de cineva, astfel încât să existe o minimă dezbatere publică în legătură cu asta. Totuşi, oficial nu suntem un stat poliţienesc. Suntem stat de drept. Şi atunci cred că e bine ca astfel de subiecte să fie supuse discuţiei în opinia publică. Poate opinia publică zice: da, domnule, nu e nici un fel de problemă", a subliniat Mircea Badea.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Sinteza Zilei
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close