Antena 3 CNN Actualitate Moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Corpul de control al Ministerului Sănătății verifică Serviciul de Ambulanță București

Moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Corpul de control al Ministerului Sănătății verifică Serviciul de Ambulanță București

Moartea lui Ioan Gyuri Pascu. Corpul de control al Ministerului Sănătății verifică Serviciul de Ambulanță București
28 Sep 2016   •   18:09

O echipă formată din reprezentanţi ai Corpului de control al Ministerului Sănătăţii şi de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat, miercuri, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, pentru a verifica informaţiile cu privire la intervenţia care a avut loc, luni dimineaţă, la artistul Ioan Gyuri Pascu, potrivit unei informări a MS. 

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) a informat miercuri că s-a autosesizat în cazul decesului lui Ioan Gyuri Pascu. 

"În urma informaţiilor apărute în mass-media privind faptul că un echipaj al Serviciului de Ambulanţă l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu şi i-a pus diagnosticul de 'atac de panică', Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti s-a autosesizat. Rezultatele investigaţiei vor fi făcute publice", se arată într-un comunicat al CMMB. 

Totodată, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov desfăşoară o anchetă internă în urma respectivei intervenţii, a declarat, pentru AGERPRES, managerul Alis Grasu. 

"Luni dimineaţă, la ora 3,26, s-a solicitat o ambulanţă pentru un bărbat de 55 de ani care nu dormea de trei zile şi care făcea frecvent atacuri de panică. Solicitantul era soţia. Se înregistrează ca şi o consultaţie la domiciliu, se trimite o maşină de consultaţie cu medic care ajunge în 11 minute şi găseşte un bărbat de 55 de ani care spune că de trei zile nu doarme din cauza unor dureri articulare. Are diagnosticul de artroză pentru care face fizioterapie, este diabetic şi face frecvent atacuri de panică. Aceste declaraţii sunt întărite de soţie. I se măsoară constantele vitale şi se constată o tensiune bună, o aliură ventriculară bună, o saturaţie bună. Niciun fel de durere toracică, niciun fel de simptomatologie cardiacă. Aştept nota explicativă a medicului, în fişă nu am găsit dacă urma vreun tratament. Singurul lucru pe care îl specifică medicul în fişă este că lua Sedatif PC de câteva zile fără rezultate", a afirmat, miercuri, managerul SABIF. 

Ea a adăugat că medicul care s-a deplasat la domiciliul artistului i-a administrat jumătate de fiolă de Diazepam, având în vedere că pacientul nu dormise de trei zile şi avea atacuri de panică, iar la aproximativ o oră de la plecarea echipajului s-a înregistrat un nou apel întrucât bărbatul se învineţise şi nu mai respira.

Alis Grasu a precizat că rezultatul anchetei interne va fi gata în cel mult două zile. 

"Pentru faptul că era vorba despre un bărbat de 55 de ani, care a beneficiat de consultaţia unui medic la consultaţii şi la o oră starea lui a devenit foarte gravă şi a intrat în stop cardio-respirator, ne-am autosesizat şi am declanşat o anchetă internă administrativă pentru a vedea ce s-a întâmplat la consultaţia respectivă, pentru a primi un punct de vedere al medicului care a efectuat consultaţia. Urmează această cercetare disciplinară, sperăm că în cel mult două zile o vom finaliza", a explicat managerul SABIF. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: control ancheta
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close