Antena 3 CNN Actualitate Parlamentarii se îngrămădesc să încaseze bani din pensii speciale

Parlamentarii se îngrămădesc să încaseze bani din pensii speciale

Parlamentarii se îngrămădesc să încaseze bani din pensii speciale
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Ian 2016   •   12:38
Nici nu s-au dat normele de aplicare pentru pensiile speciale ale foştilor  parlamentari că s-a şi format coadă la secretariatele generale. Peste 100 de foşti parlamentari au făcut deja cererile ca să încaseze banii. Unii dintre ei au lăsat ceva în urmă, alţii mai nimic. 
 
Chiar dacă normele de aplicare a legii pensiilor speciale vor fi adoptate abia în februarie, peste 100 de foşti parlamentari s-au grăbit să depună solicitările. Printre ei, Tudor Marcu, unul dintre foştii senatori PRM.
 
În cele două mandate pe care le-a avut în PSD, fostul deputat Ion Honcescu nu a făcut nicio lege, dar crede că merită totuşi pensia de parlamentar. 
 
Ferderaţia pensionarilor ameninţă că va ieşi din nou în stradă dacă veniturile pensionarilor de rând nu vor creşte nici în perioada următoare.  
 
Un singur mandat le va aduce foştilor parlamentari o indemnizaţie de 1.550 de lei. Cei care au avut două mandate vor primi 3.100 de lei în plus la pensie, iar pentru trei mandate parlamentarii vor beneficia de inca 4.600 de lei la pensie. 
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close