Antena 3 CNN Actualitate Paula Iacob a murit

Paula Iacob a murit

Paula Iacob a murit
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Oct 2015   •   10:27
Paula Iacob a murit la vârsta de 83 de ani. Celebra avocată s-a confruntat cu probleme de sănătate severe în ultima perioadă. A suferit două intervenţii chirurgicale în urma unei fracturi de şold şi a petrecut mai bine de o lună în spital.

Decesul avocatei Paula Iacob a fost confirmat de fiica acesteia.

"Din păcate, este adevărat. S-a stins azi-noapte. Eu acum trebuie să mă ocup de formalităţile care însoţesc o asemenea nenorocire. Este un moment extrem de greu, îmi cer scuze că nu pot să vorbesc, dar este prea greu", a declarat fiica Paulei Iacob, Ruxandra.

Paula Iacob a suferit şi un accident vascular cerebral în urmă cu o lună. 

Paula Iacob a cunoscut celebritatea după Revoluţie, când a devenit avocata lui Nicu Ceauşescu, iar ulterior, o cunoscută activistă pentru drepturile animalelor. L-a scăpat de la moarte pe maidanezul Bosquito, s-a luptat pentru eliberarea profesorului "de sex" de la Liceul Jean Monnet, a fost avocata lui Gigi Becali şi a colaborat cu Securitatea sub pseudonimele Gabriela (1952-1954) şi Ioana (1970-1974).

Avocata Paula Iacob s-a născut la 20 februarie 1932, la Bucureşti. A devenit studentă la Facultatea de Drept din Bucureşti la numai 16 ani şi a absolvit cursurile la vârsta de 20 de ani. A fost ziaristă la "Sportul popular"

Paula Iacob a intrat în Baroul Bucureşti în 1954, iar la începutul anilor '90 a fost avocata lui Nicu Ceauşescu. A fost preşedinte fondator a Federaţiei Române a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO. A fost şi preşedintele Asociaţiei Femeilor de Carieră Juridică.

S-a remarcat prin poziţiile sale publice în apărarea drepturilor animalelor. A fost căsătorită cu avocatul Niculaie Iacob şi are o fiică. 

Paula Iacob va fi înmormântată joi la Cimitirul Bellu din Capitală.

Citiţi şi:  Avocatul Lucian Bolcaş: Paula Iacob, o figură marcantă. Era un om care s-a adaptat tot timpul vremurilor


 

 

×
Subiecte în articol: Paula Iacob
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close