Antena 3 CNN Actualitate Primul procuror din dosarul lui Iohannis, dezvăluiri bombă

Primul procuror din dosarul lui Iohannis, dezvăluiri bombă

Primul procuror din dosarul lui Iohannis, dezvăluiri bombă
Sursa foto: foto: captura Antena 3
01 Noi 2018   •   21:28

Mihai Gâdea a prezentat, joi, la "Sinteza Zilei", un interviu-bombă cu primul procuror din dosarul caselor președintelui Klaus Iohannis.

Este vorba despre Ioan Mureșan, fost procuror DIICOT și fost procuror al Curții de Apel Alba Iulia.

În interviul realizat de Bianca Nae, Ioan Mureșan descrie situația primelor două case retrocedate către familia Iohannis în baza unor documente false. În urma anchetei realizate de Mureșan, actele - atât testamentul, cât și adeverințele eliberate de Primăria Porumbacu - au fost dovedite false, lucru constatat în instanță.

Procurorul Ioan Mureșan a finalizat urgent partea sa de anchetă legată de aceste adeverințe și a trimis dosarul către Parchetul Tribunalului Sibiu.

A fost practic prima și ultima anchetă penală, serioasă, finalizată cu o trimitere în judecată în epopeea caselor familiei Iohannis.

"Am primit un dosar ca urmare a plângerii chiriașilor care cumpăraseră imobilele din centrul Sibiului. Am constat la data respectivă că se încercase obținerea calității de moștenitor prin folosirea unui testament declarat definitiv de către o instanță de judecată invalid. (...)

Am constatat din ancheta efectuată, așa cum a confirmat și instanța în mod definitiv și irevocabil, că la Primaria Porumbacu de Jos, unde trăise defunctul a cărui moștenire se punea problema, Ghenea Eliseu, s-au eliberat niște adeverințe false de către secretarul primăriei, în sensul că erau trecuți în actele de stare civilă ca moștenitori ai lui Ghenea Eliseu, Baștea Nicolae, Lăzurca Georgeta și Carmen Iohannis, dacă țin mine bine", spune procurorul Ioan Mureșan.

Interviul pe larg, în VIDEO:

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close