Antena 3 CNN Actualitate Procurorul Nastasiu, despre dosarul Răpirii jurnaliştilor: Au dispărut 2 milioane de dolari din răscumpărare

Procurorul Nastasiu, despre dosarul Răpirii jurnaliştilor: Au dispărut 2 milioane de dolari din răscumpărare

Procurorul Nastasiu, despre dosarul Răpirii jurnaliştilor: Au dispărut 2 milioane de dolari din răscumpărare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Aug 2015   •   17:46

Procurorul Ciprian Nastasiu de la DIICOT, cel care a anchetat dosarul Răpirea din Irak, dar şi fuga lui Hayssam, este primul care a vorbit despre o răscumpărare, despre o geantă cu bani şi despre două milioane de dolari care ar fi dispărut.

 
"Nu am reuşit niciodată să am dovada faptului că aceşti bani au fost sustraşi", declara procurorul Ciprian Nastasiu, fostul şef de la DIICOT, în noiembrie 2009.
 
Tot atunci, procurorul spunea că este posibil ca acel cont să fi fost devalizat de oameni politici. "Aceasta era informaţia, din audierile făcute în dosar. Am încercat să dau de urma banilor pt a-i aloca spre România, dar nu am reuşit pâna la data care am fost revocat", spunea Ciprian Nastasiu.
 
Declaraţia lui Ciprian Nastasiu a fost prezentată joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
Autorităţile par să aibă o problemă să se decidă cine are competenţa necesară să aprobe sau nu redeschiderea dosarului privind răpirea jurnaliştilor în Irak. 
 
Iniţial fusese la Judecătoria sectorului 5 care şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii Supreme, iar acum, se pare că judecătorii de aici spun că, de fapt, dosarul trebuie să se întoarcă la Judecătoria Sectorului 5.
 
Între timp, Băsescu spune că procurorul general Tiberiu Niţu îl hărţuieşte. 

Astăzi, la instanţă a fost chemat şi fostul aliat politic al lui Băsescu, Vasile Blaga, care a fost anunţat oficial că nu mai e parte în proces
 
Cei doi sunt vizaţi într-un dosar deschis încă din 2005, după o plângere făcută de Corneliu Vadim Tudor. Acesta îi acuza pe Băsescu şi Blaga că şi-au însuşit o parte din răscumpărare plătită în cazul jurnaliştilor răpiţi la Bagdad

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close