Antena 3 CNN Actualitate Radu Timofte: SRI a transmis informaţii către DNA

Radu Timofte: SRI a transmis informaţii către DNA

Radu Timofte: SRI a transmis informaţii către DNA
26 Iul 2007   •   20:26

Scandalul interceptărilor telefonice în care este implicată Direcţia Naţională Anticorupţie, continuă. Jurnaliştii de la Gardianul publică fragmente din declaraţiile făcute acum câteva luni de fostul director al SRI. Radu Timofte declara în timpul unor audieri la Parlament că Serviciul Român de Informaţii transmite către DNA informaţii obţinute în urma interceptărilor telefonice.

Fostul director al SRI, Radu Timofte a declarat în luna aprilie, la audierile din cadrul comisiei de anchetă privind suspendarea preşedintelui, că Serviciul Român de Informaţii avea o înţelegere cu Direcţia Generală Anticorupţie, potrivit căreia îi furniza informaţii şi materiale provenite din interceptările telefonice. Ziarul "Gardianul" a publicat o parte a stenogramei audierii lui Radu Timofte.

"Ultimul protocol actualizat a fost între Serviciu şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar protocolul separat cu DNA era doar ca o anexă la acest protocol, DNA fiind şi el înglobat în cadrul Parchetului. În acel protocol se stabileau obligaţii reciproce, dar mai ales pentru SRI, de a pune la dispoziţia procurorului date şi informaţii pentru anchetele pe care acesta le desfăşoară," declara fostul director al SRI.

În cadrul audierilor de la Comisia "Voiculescu", Radu Timofte NU a negat posibilitatea ca Direcţia Naţională Anticorupţie să deţină aparatură de ascultare,dar a precizat că SRI nu are cunoştinţă de aşa ceva.

Fostul şef al SRI a declarat că au fost situaţii în care DNA a solicitat transmiterea directă a semnalelor de ascultare telefonică, în cazurile în care cei monitorizaţi de serviciile secrete erau implicaţi şi în dosare aflate la Direcţia Anticorupţie.

În replică la dezvăluirile de până acum, SRI a ţinut să precizeze că este singura instituţie autorizată să intercepteze comunicaţii telefonice, iar celelalte instituţii sunt obligate să ceară asistenţa Serviciului. În comunicatul dat publicităţii se mai arată că Serviciul Român de Informaţii nu cunoaşte dacă DNA sau alte instituţii au în dotare aparatură de interceptare a convorbirilor telefonice.

RADU TIMOFTE

Antena 3

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close