Antena 3 CNN Actualitate Religie MESAJE DE PAȘTE. Mitropolitul Clujului: „Patima începe cu lucruri mici şi sfârşeşte prin a te distruge”

MESAJE DE PAȘTE. Mitropolitul Clujului: „Patima începe cu lucruri mici şi sfârşeşte prin a te distruge”

MESAJE DE PAȘTE. Mitropolitul Clujului: „Patima începe cu lucruri mici şi sfârşeşte prin a te distruge”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Apr 2017   •   14:25

MESAJE DE PAȘTE. Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că omul actual este subjugat de lumea virtuală.

„Omul vremurilor noastre a devenit dependent de imagine. Obsesia imaginii l-a subjugat totalmente. Petrece ore întregi în faţa televizorului. Nu poate lăsa o zi să nu urmărească ştirile, diferite filme sau programe de divertisment. În acelaşi timp, calculatorul, cu întrebuinţările lui folositoare sau mai puţin folositoare, i-a devenit tovarăş de toată ziua. Navigarea pe internet îl captivează în aşa măsură că nu mai are timp nici de comuniune cu cei din casă, nici de lectură, nici de sport, nici de plimbări în aer liber. Şi ca să-l poată avea peste tot, apelează la un laptop sau la o tabletă. Mai nou, telefoanele mobile performante, care au şi internet, îi oferă omului imagini, şi-l vezi butonând peste tot: pe stradă, în maşină, la masă, sau în alte multe împrejurări. Şi chiar dacă este în compania cuiva, el, de fapt, petrece într-o lume virtuală care-l subjugă. Am dori să îi tămăduim de această meteahnă”, a arătat mitropolitul Andrei Andreicuţ, potrivit Agerpres.

El a mai spus că, prin imagine, intră diavolul în suflet.

PAȘTE 2017. MESAJE DE PAȘTE. „Omul contemporan a devenit un pătimaş, rob al imaginii, care poate fi bună sau rea. Dacă imaginea este bună, lucrurile sunt în ordine. Dar, dacă imaginea este rea, păcătoasă sau indecentă? Atunci este o problemă. Pentru că prin imagine intră dracul în suflet”, a menţionat mitropolitul.

Totodată, el a făcut referire şi la Balena albastră, despre care a spus că face „ravagii” în ultima vreme.

„Există şi imagini distrugătoare, prăpăstioase, dacă aş pomeni doar de Balena albastră, care face ravagii în ultima vreme, dar vorbesc şi de imagini păcătoase reprezentate în cărţi, pe pliante, care pot fi distrugătoare de suflet. (...) Patima începe cu lucruri mici şi sfârşeşte prin a te distruge. Sunt şi oameni de ştiinţă care trag semnalul de alarmă şi ne spun că vizionarea excesivă a televizorului şi a internetului 'constituie un important factor în intensificarea stării de nervozitate şi agitaţie mentală, în slăbirea capacităţii de concentrare, în scăderea memoriei, în apariţia stării de pasivitate şi a plictiselii, a depresiilor, a anxietăţii şi tulburărilor de personalitate'. Ce să mai zicem de urmările de natură morală?”, s-a întrebat Andrei Andreicuţ.

MESAJE DE PAȘTE. Potrivit acestuia, „imaginea bună, în sensul absolut al cuvântului, este icoana” - cele mai importante fiind icoana Maicii Domnului şi cea a lui Iisus Hristos-, care „dă sufletului posibilitatea de a intra în legătură cu Împărăţia lui Dumnezeu”.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: mitropolitul Clujului paste 2017
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close