Antena 3 CNN Actualitate Schimbarea anunţată de Uber, în România, începând de miercuri, 14 februarie

Schimbarea anunţată de Uber, în România, începând de miercuri, 14 februarie

Schimbarea anunţată de Uber, în România, începând de miercuri, 14 februarie
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    13 Feb 2018   •   17:32

Aplicaţia Uber va arăta în avans, începând de miercuri, preţul exact al curselor, distanţa până la destinaţie, timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic şi eventuale reduceri promoţionale, potrivit unui comunicat al companiei.

Posibilitatea ca pasagerii să vadă tariful exact al curselor înainte de a chema o maşină se numeşte „upfront pricing” şi este deja aplicat în mai multe ţări.

„Până acum, utilizatorii puteau vedea doar o estimare a tarifului. Începând de miercuri, 14 februarie, aplicaţia Uber va arăta costul exact al unei curse înainte de a plasa o comandă, pentru mai multă claritate şi o experienţă mai bună a pasagerilor. Astfel, o cursă de la Dristor până la Gara de Nord, într-o oră de vârf, va fi de 15,63 de lei. O cursă de la Piaţa Victoriei până la aeroport va fi de 26,09 lei”, spun reprezentanţii companiei.

Odată introdusă destinaţia, aplicaţia va arăta o sumă exactă, care va reflecta distanţa până la destinaţie, incluzând aici opririle multiple, timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic, tarifarea dinamică şi, atunci când e cazul, eventuale reduceri promoţionale.

Atunci când intervine tarifarea dinamică, aplicaţia Uber va afişa suma exactă şi mesajul că tarifele sunt mărite ca urmare a cererii mari. Atunci când tariful dinamic îl depăşeşte de trei ori pe cel de bază, utilizatorii vor fi notificaţi despre asta şi li se va cere confirmarea.

În situaţiile în care pasagerii modifică destinaţia, adaugă o oprire pe parcurs sau timpul petrecut în cursă e mai lung decât cel estimat, aplicaţia va actualiza corespunzător valoarea totală a cursei.

Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara.

×
Subiecte în articol: Uber dristor gara de nord
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close