Antena 3 CNN Actualitate Incident de securitate pe aeroportul Otopeni. Zeci de oameni au intrat în țară fără controlul actelor

Incident de securitate pe aeroportul Otopeni. Zeci de oameni au intrat în țară fără controlul actelor

Incident de securitate pe aeroportul Otopeni. Zeci de oameni au intrat în țară fără controlul actelor
11 Iun 2016   •   18:03

Incident grav de securitate pe Aeroportul Otopeni. Un pasager care s-a întors din Grecia reclamă probleme de securitate la sosirea pe aeroportul internaţional Henri Coandă.

Acesta povesteşte într-o postare pe facebook că avionul a făcut o escală la Cluj iar ulterior pe aeroportul Henri Coandă pasagerii nu au mai fost controlaţi de poliţia de frontieră şi au intrat în ţară pe la terminalul de sosiri interne.

Poliţia de Frontieră confirmă incidentul şi a anunţat că a deschis dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.

Breşa de securitate pe aeroport fost creată marţi seară, când o cursă charter dinspre Grecia a aterizat la Otopeni, după o escală la Cluj-Napoca. Imediat după ce avionul a ajuns la sol oamenii au fost preluaţi de două autobuze iar şoferii neştiind de unde venea avionul i-au transportat la terminalul pentru cursele interne.

Astfel, peste o sută de oameni au intrat în ţară fără ca actele lor să fie controlate de poliţiştii de frontieră, aşa cum prevăd procedurile în cazul curselor externe. 

Momentele de nedumerire au continuat în zona de preluare a bagajelor când, după ce o parte din pasageri plecase din aeroport, au apărut agenţii de securitate care au blocat ieşirea călătorilor rămaşi în interior.

Politia de Frontieră confirmă incidentul şi a anunţat că în acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru neglijenţă în serviciu.

Reprezentantii politiei de frontiera mai spun că pasagerii au fost oricum verificati printr-un sistem special si nu a existat pericolul ca printre ei să se afle şi persoane periculoase.

In cursa charter Corfu-Bucuresti se aflau 180 de persoane.

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close