Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Secretul de la temelia construcţiei politice a lui Băsescu - 700 de milioane de euro

Sinteza zilei: Secretul de la temelia construcţiei politice a lui Băsescu - 700 de milioane de euro

Sinteza zilei: Secretul de la temelia construcţiei politice a lui Băsescu - 700 de milioane de euro
03 Sep 2014   •   22:21

Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei", mai multe documente care arată cum a fost împărţită suma colosală de 700 de milioane de euro unor firme apropiate PDL, prin contracte cu Compania Naţionala de Investiţii şi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Una dintre aceste firme este SC DELTA CON SRL Dorohoi. O companie patronată de Abătăcesei Petru, care a sponsorizat Partidul Democrat Liberal, cu suma de 20.000 de lei în campania electorală pentru alegereile parlamentare.

Delta Con a încasat, la data de 11 noiembrie 2009, de la CNI, un contract în valoare de 3.167.652,5 lei pentru execuţia unei săli de sport şi a unui teren de handbal în comuna Leorda, judeţul Botoşani.

O altă firmă este SC ROMBET SA Bacău, care aparţine omului de afaceri Costică Rusu, apropiat al Partidului Democrat Liberal, care a încasat de la CNI un cotnract de aproximativ 5 milioane de lei pentru construcţia unui bazin de înot în localitatea Slănic Moldova, judeţul Bacău.

A treia firmă este MBS GROUP Cluj-Napoca, patronată de Gabriel Silagy, consilier local PDL Turda. Acesta a încheiat un contract în valoare de aproximativ 12 milioane de lei pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice şi execuţia lucrărilor de construcţie a Complexului Sportiv de Nataţie din Otopeni.

SC SCORILLO INTERCOM SRL Braşov
, este o firmă controlată de omul de afaceri Cornel Chiţu. Acesta a încasat de la Compania Naţională de Investiţii două contracte. Primul, în valoare de 3 milioane lei, pentru construcţia unei săli de sport şi a unui teren de handbal cu 150 de locuri pentru spectatori la Întorsura Buzăului. Al doilea contract a costat 14.525 lei şi a costat în consultanţă tehnică în vederea proiectării unui bazin de Polo la Cluj Napoca.


×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Elena Udrea
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close