Antena 3 CNN Actualitate Social Accesul în spații publice, doar cu certificat de vaccinare. Organizator de evenimente: ”Este extraordinar”

Accesul în spații publice, doar cu certificat de vaccinare. Organizator de evenimente: ”Este extraordinar”

Guvernul pregătește noi restricții. Accesul în spații sau evenimente publice, precum nunți, botezuri, meciuri, săli de sport, s-ar putea face doar cu certificatul de vaccinare. Alin Caraman, organizator evenimente, a declarat că măsura este una extrem de bună în contextul actual.

Accesul în spații publice, doar cu certificat de vaccinare. Organizator de evenimente: ”Este extraordinar”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    Radu Tiliță    |    14 Sep 2021   •   10:32

Din acest weekend, accesul la evenimentele publice, precum nunți, botezuri sau înmormântări, s-ar putea face doar în baza certificatului digital de vaccinare împotriva COVID-19.

În acest sens, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pregăteşte noi măsuri care ar fi luate în discuţie la şedinţa de Guvern de miercuri, măsuri ce vizează localitățile unde incidența cazurilor este de peste 3 la mia de locuitori.

În acest moment, hotărârea de prelungire a stării de alertă în România prevede că nu există evenimente organizate acolo unde avem o rată de incidență peste 3 la mia de locuitori.

Premierul Florin Cîţu a cerut, zilele trecute, ca la nunţile programate în perioada următoare în localităţi în care incidenţa este crescută să fie folosit certificatul de vaccinare.

Aceeaşi măsura ar urma să se impună şi pentru sălile de sport, restaurante, mall-uri și cinematografe.

Organizator de evenimente: ”Este extraordinar. Exact ce am cerut noi”

Alin Caraman, organizator de evenimente, a declarat că măsura accesului la evenimente în baza certificatului de vaccinare este o măsură extraordinară.

”Noi o luam ca pe o reușită această ieșire a premierului, pentru că deja multe localități sunt la peste 3 la mie și deja, de sâmbăta aceasta, la Snagov, nu se mai pot organiza nunți deloc.

Este o gura de aur care vine la propunerea și conform discuțiilor pe care Asociația Furnizorilor din Industria Nunților a purtat-o în mod constant cu autoritățile, iar pentru specificul nostru, acest certificat verde este extraordinar, este ceea ce am propus noi, este ceea ce ne dorim. De ce? Pentru că, pe de o parte, putem avea nunți în siguranță, (...) și acest semnal este o undă verde că oamenii pot să înceapă să-și pregătească și să își organizeze nunțile pentru sezonul următor”, a declarat Alin Caraman, organizator evenimente, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: restricţii certificat de vaccinare
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close