Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Aerul tropical cuprinde toată România: 43 de grade, în weekend. ANM: După caniculă, vin furtuni violente

Aerul tropical cuprinde toată România: 43 de grade, în weekend. ANM: După caniculă, vin furtuni violente

Aerul tropical cuprinde toată România: 43 de grade, în weekend. ANM: După caniculă, vin furtuni violente
de M.Z.    |    28 Iun 2017   •   22:07

Aerul tropical cuprinde toată România, astfel că week-endul care urmează va fi cel mai fierbinte din acest an, mai ales având în vedere că ANM se pregătește să emită cod roșu de caniculă.

”Este un eveniment care iese din statistici. Încă este o incertitudine cu privire la cât de ridicate vor fi valorile. (...) Ce avem acum este un eveniment și pentru meteorologi, este o premieră: cel mai timpuriu cod roșu de caniculă”, a explicat directorul executiv al Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Meteorologul spune că, de joi vor apărea temperaturile de 40 de grade în cinci județe ale țării, unde va fi Cod portocaliu de caniculă: Caraș Severin, Mehedinși, Dolj, Olt și Teleorman.

”Sâmbătă, ne așteptăm ca temperaturile să depășească binișor 40 de grade, în special în sudul extrem al țării”, a atras atenția Florinela Georgescu, de la ANM.

Și la București, ”temperaturile vor crește spectaculos: estimăm că sâmbătă vor fi peste 40 de grade”. 

După caniculă, vin furtuni violente

Apoi, după caniculă, vor urma ploi și vijelii, spun meteorologii.

”Veștile pentru săptămâna viitoare sunt bune.

Urmează temperaturi rezonabile, chiar dacă depășesc 30 e grade și vor fi precipitații firești pentru începutul lunii iulie”, a spus Florinela Georgescu.

Sfaturi pentru zilele caniculare, de la directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

Un număr de 840 de ambulanțe sunt gata să intervină în aceste zile caniculare, a spus directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, miercuri, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

”Alimentația este foarte importantă în această perioadă, trebuie să fie un regim bogat în fructe și legume cu conținut mare de apă.

Se evită băuturile alcoolice și cele dulci sau cu conținut ridicat de cofeină care cresc diureza, elimină apa din organism și favorizează deshidratarea”, a atras atenția medicul Alis Grasu.

MAI anunță măsuri speciale pe timp de caniculă

Citiți și Cum va fi vremea în următoarele trei luni. Prognoza ANM, realizată de Florinela Georgescu

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close