Antena 3 CNN Actualitate Social Divertismentul s-a transformat în boală. Program naţional de tratament pentru dependenţii de jocurile de noroc

Divertismentul s-a transformat în boală. Program naţional de tratament pentru dependenţii de jocurile de noroc

Divertismentul s-a transformat în boală. Program naţional de tratament pentru dependenţii de jocurile de noroc
de S.T.    |    04 Sep 2015   •   18:27

Sute de mii de români îşi joacă norocul în fiecare zi. Unii ca să se distreze, alţii ca să se îmbogăţească. Mulţi ajung însă dependenţi şi pierd tot. Banii, timpul, prietenii, liniştea.

Peste 500.000 de români pica în plasa jocurilor de noroc. Cei mai mulţi dintre jucători sunt bărbaţi tineri, însă şi femeile devin din ce în ce mai atrase de această pasiune. Pentru ei există acum un program naţional menit să-i ajute.

Primul pas, spun specialiştii, este conştientizarea problemei şi, apoi, serviciile unui psihoterapeut.

Pentru a veni în sprijinul acestor oameni, a fost lansată o fundaţie finanţată chiar de operatorii din industrie, prin care dependenţii pot primi ajutorul specializat în mod gratuit. Legislaţia s-a schimbat în România. Din septembrie, site-urile de jocuri de noroc care nu sunt licenţiate vor fi blocate pentru utilizatorii din ţara noastră, iar jucătorii care le vor accesa vor fi şi ei amendaţi.

Site-urile care vor să obţină licenţa pentru România trebuie să plătească 20% din încasările înregistrate din 2010 şi până în prezent.

Până în acest moment, doar 13 astfel de site-uri au obţinut licenţa pentru operare în România.


Sursa: Observator

×
Subiecte în articol: noroc jocuri de noroc
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close