Antena 3 CNN Actualitate Social Fermierii în pragul falimentului, Băsescu numără banii

Fermierii în pragul falimentului, Băsescu numără banii

Fermierii în pragul falimentului, Băsescu numără banii
01 Aug 2015   •   15:44
Moşia din judeţul Călăraşi l-a făcut pe Traian Băsescu mai bogat cu peste 56.000 de euro. Societatea care a arendat cele 300 de hectare de teren l-a anunţat pe fostul preşedinte că după recoltare, ii va da 1100 de kilograme de grâu pentru fiecare hectar. 
 
Cantitatea este mai mare decât cea primită de ţăranii din Nana care şi-au arendat terenurile către aceeaşi societate agricolă. Motivul ar fi suprafaţa mare de teren pe care o deţine Traian Băsescu. 
 
La Nana, grâul a fost recoltat încă de jumătatea lunii iulie. Recolta nu este una care să-i îmbogăţească pe ţărani dar nici slabă, în ciuda secetei. Cel mai câştigat este fostul preşedinte Traian Băsescu. Primeşte cam cu 10 la sută mai mult decît ceilalţi săteni. Adică, vreo 1100 de kg la hectar. Cu totul, 345 de tone de grîu. 

 
Deşi kilogramul de grâu se vinde în judeţul Călăraşi cu 60 de bani, Gheorghe Dume, arendaşul moşiei de la Nana, a decis să plătească proprietarilor de terenuri 72 de bani pe kilogram. Băsescu ar urma să primească peste 56 de mii de euro.
 
Ceialalţi proprietari de teren din Nana doar au auzit de la arendaş că vor primi o cotă e mai mare decât anul trecut. 
 
Cele 290 de hectare de teren de la Nana au fost cumpărate de Ioana Băsescu printr-un credit de un milion de euro de la CEC bank. Rata lunară pentru acest împrumut este de aproximativ 7 mii de euro lunar.
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close