Antena 3 CNN Actualitate Social Un pompier mort la datorie a fost decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis

Un pompier mort la datorie a fost decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis

Un pompier mort la datorie a fost decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    31 Aug 2015   •   19:19

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Gheorghe Marius-Daniel Fripis, pompierul care şi-a pierdut viaţa sâmbătă în timpul unei intervenţii pentru stingerea unui incendiu la o locuinţă din Constanţa.
   
"În semn de înaltă apreciere pentru devotamentul de care a dat dovadă în activitatea de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, îndeplinindu-şi datoria cu preţul sacrificiului suprem, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul "Bărbăţie şi Credinţă" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, sublocotenentului Fripis Gheorghe Marius-Daniel", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Decorarea a fost făcută la propunerea vicepremierului pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.
   
Daniel Fripis şi-a pierdut viaţa, sâmbătă, în timpul intervenţiei pentru stingerea unui incendiu care izbucnise în curtea unei locuinţe din municipiul Constanţa.
   
El avea 42 de ani şi lucra de nouă ani la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, având funcţia de comandant de echipaj şi grad de plutionier adjutant.
  

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close