Antena 3 CNN Actualitate Traian Băsescu a prins din nou curaj. Primele declaraţii după schimbarea încadrării juridice

Traian Băsescu a prins din nou curaj. Primele declaraţii după schimbarea încadrării juridice

Traian Băsescu a prins din nou curaj. Primele declaraţii după schimbarea încadrării juridice
Sursa foto: Foto:Agerpres
03 Sep 2015   •   08:17

Traian Băsescu a prins din nou curaj şi sfidează pe toată lumea. Spune că dosarul în care a fost inculpat pentru ameninţare nu este altceva decât un joc politic în care sunt implicate mai multe instituţii ale statului.

Fostul preşedinte este citat la finalul săptămânii viitoare la Parchetul General în dosarul în care senatoarea Gabriela Firea i-a făcut plângere.

Procurorii au schimbat acuzaţiile aduse fostului preşedinte. Nu mai e vorba de şantaj, ci de ameninţare la adresa senatoarei PSD. Asta înseamnă că Băsescu poate scăpa uşor, posibil doar cu o amendă.

Senatorul Gabriela Firea spune că va respecta decizia judecătorilor, indiferent ce decizie vor lua aceştia în acest dosar. Gabriela Firea l-a deranjat pe Traian Basescu pe vremea când facea parte din comisia Nana.

Schimbarea încadrarii juridice făcutaăde procurorii Parchetului General este extrem de importanta: pentru şantaj, pedeapsa este de la 3 la 5 ani de inchisoare, iar pentru amenintare de la 3 luni la cel mult un an de inchisoare, insa acesta poate scapa si cu o amenda penala.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close