Antena 3 CNN Actualitate Ultimele clipe de viaţă ale lui Mircea Ţuglea. Salvamar: „Nu mai ajungea cu picioarele pe nisip și...”

Ultimele clipe de viaţă ale lui Mircea Ţuglea. Salvamar: „Nu mai ajungea cu picioarele pe nisip și...”

Ultimele clipe de viaţă ale lui Mircea Ţuglea. Salvamar: „Nu mai ajungea cu picioarele pe nisip și...”
Sursa foto: Foto:http://liceulcosmic.casajurnalistului.ro
20 Aug 2017   •   16:03

Scriitorul Mircea Ţuglea a murit înecat sâmbătă, 19 august, pe plaja Modern din Constanţa. Salvamarii l-au fluierat când a ajuns în zona geamandurii, însă curenţii puternici l-au tras în larg. 

Gabriel Culea, şeful salvamarilor din Mamaia şi Constanţa, a declarat pentru adevarul.ro că scriitorul Mircea Ţuglea a intrat în apă deşi salvamarii arboraseră steagul galben, semn că pot înota doar cei care au antrenament deoarece, deşi nu pare, curenţii sunt foarte puternici şi te trag în larg.

”Salvamarul era în dreptul zonei unde înota bărbatul. L-a fluierat deoarece ajunsese la geamandură, el a început să gesticuleze, semn că cere ajutor. Salvamarul a intrat în apă, apoi a mai venit un salvamar. Când au ajuns la el deja plutea, i-au pus tubul de salvare şi au început operaţiunea de scoatere la mal. Cei doi salvamari, ajutaţi de doi turişti, l-au scos la mal. Între timp au ajuns şi colegii noştri de la primul ajutor şi s-au apucat de manevre de resuscitare”, a declarat Gabriel Culea.

Din experienţa sa, salvamarul spune că cel mai probabil, scriitorul Mircea Ţuglea a obosit şi, în acel moment, s-a instalat şi panica, acesta neavând o pregătire de înotător.

×
Subiecte în articol: înecat
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close