Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr de 15 ani din România, victimă a unui accident vascular cerebral. Un medic renumit are o explicație șocantă

Un tânăr de 15 ani din România, victimă a unui accident vascular cerebral. Un medic renumit are o explicație șocantă

Un tânăr de 15 ani din România, victimă a unui accident vascular cerebral. Un medic renumit are o explicație șocantă
Sursa foto: foto: Pixabay.com
09 Feb 2018   •   19:12

În ultimii ani, incidenţa AVC a crescut în rândul categoriei de vârstă sub 30 de ani. În prezent, peste 31% din numărul total de pacienţi care suferă un accident vascular cerebral au vârsta cuprinsă între 20-64 de ani, comparativ cu 25% în 1990.

"31% dintre accidentele vasculare se petrec la persoane care au între 20 şi 50 de ani. Unul dintre cazurile recente este cel al unui tânăr de 15 ani. Multe dintre acestea se petrec şi din cauza unor malformaţii vasculare cerebrale. Pentru a răspunde mai bine întrebării dumneavoastră voi cita aici un fragment dintr-un interviu acordat dat de de Conf. Univ. Dr. Valerica Tudorică, şefa Clinicii II Neurologie a Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova: „Vârsta la care apare această afecţiune este mai mică în comparaţie cu ceea ce se regăseşte în tratatele clasice de neurologie, asta şi pentru că viaţa modernă înseamnă mult stres, iar acesta este un factor care poate să declanşeze mulţi dintre factorii de risc ai accidentului vascular cerebral", explică Conf. Univ. Dr. Adrian Bighea.

Continuarea, pe CSID.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close