Antena 3 CNN Actualitate ZIUA PI e sărbătorită de Google cu un Doodle special. Stephen Hawking a murit în ziua în care se celebrează constanta matematică

ZIUA PI e sărbătorită de Google cu un Doodle special. Stephen Hawking a murit în ziua în care se celebrează constanta matematică

ZIUA PI e sărbătorită de Google cu un Doodle special. Stephen Hawking a murit în ziua în care se celebrează constanta matematică
de S.T.    |    14 Mar 2018   •   18:39

ZIUA PI. Ziua pi este o celebrare anuală a constantei matematice π (pi). Google celebrează a 30-a aniversare a Zilei Pi, cu un doodle special.

ZIUA PI. Constanta matematică Pi este celebrată anual pe 14 martie, întrucât 3, 1 și 4 sunt primele trei cifre ale acesteia.

ZIUA PI. În anul 1988, fizicianul Larry Shae a organizat primul eveniment de celebrare a „Zilei Pi”, la muzeul de știință din San Francisco. Ziua de 14 martie marchează și data nașterii a lui Albert Einstein.

ZIUA PI. Institutul de Tehnologie din Massachussettts începe procedura de admitere a viitorilor studenți, de Ziua Pi, iar NASA a lansat o provocare intitulată „PI în cer”, prin care pasionații primesc să rezolve o serie de probleme matematice interplanetare.

ZIUA PI. Pi este o constantă matematică a cărei valoare este raportul dintre circumferința și diametrul oricărui cerc într-un spațiu.

ZIUA PI. Simbolul a fost propus pentru prima dată în 1706, de matematicianul galez William Jones, iar valoarea constantei este egală aproximativ cu 3.1428571428571. Aceasta este una dintre cele mai importante constante din matematică și fizică.

ZIUA PI. Stephen Hawking a murit în ziua în care se celebrează constanta matematică

Cunoscutul astrofizician britanic Stephen Hawking a decedat la vârsta de 76 de ani, informează agenţiile internaţionale de presă.

Anunţul a fost făcut de familia fizicianului, potrivit căreia cunoscutul om de ştiinţă a murit împăcat în somn, miercuri, la casa sa din Cambridge.

×
Subiecte în articol: Google doodle Google Doodle
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close