Antena 3 CNN Economic Auto 5 români morţi şi 22 de răniţi, într-un accident cu un autocar în Ungaria. Vezi situaţia accidentelor de marţi

5 români morţi şi 22 de răniţi, într-un accident cu un autocar în Ungaria. Vezi situaţia accidentelor de marţi

5 români morţi şi 22 de răniţi, într-un accident cu un autocar în Ungaria. Vezi situaţia accidentelor de marţi
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Iun 2011   •   08:34

5 români au murit şi cel puţin 22 au fost grav răniţi, marţi, în urma coliziunii frontale dintre un autocar românesc şi o autoutilitară pe autostrada M70 din Ungaria. Informaţia a fost confirmată de ataşatul de interne al României la Budapesta, Ion Benţe, citat de Mediafax.

Un martor român a declarat că şoferul autocarului a adormit la volan şi a intrat pe banda opusă. Potrivit aceloraşi declaraţii, şoferul camionului ar fi încercat să-l atenţioneze pe colegul său de trafic, însă în zadar.

Doi şoferi şi doi pasageri ai autocarului care se îndrepta spre Valencia, precum şi şoferul TIR-ului sloven au murit pe loc.  Viaţa unuia dintre pasageri este în pericol, alţi patru prezintă răni grave, în timp ce 19 au fost răniţi uşor.

Pasagerii care nu au fost răniţi au fost duşi la centrul comunitar din Csornyefolde, în nord vestul Ungariei.

Un alt autocar a plecat din ţară către locul accidentului pentru a prelua românii scăpaţi teferi din accident. Tragedia s-a produs la ora locală 5.50 ora României, pe autostrada M70, în apropiere de graniţa cu Slovenia când majoritatea pasagerilor dormeau. Oficiali din cadrul Ambasadei României la Budapesta au ajuns la locul accidentului, pentru a acorda asistenţă consulară.



De asemenea, traficul este blocat  pe Drumul Naţional 7, la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara, pe ambele sensuri, după ce trei persoane au murit în urma unui accident dintre un autotursim. si un TIR.


Tot pe DN7 in Bujoreni, jud. Vâlcea a avut loc un alt accident, în care două persoane au fost grav rănite, în coliziunea dintre două TIR-uri şi două autoturisme.
 






×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close