Antena 3 CNN Economic Auto Numărul accidentelor de circulaţie grave din România, mai mic decât anul trecut (VIDEO)

Numărul accidentelor de circulaţie grave din România, mai mic decât anul trecut (VIDEO)

Numărul accidentelor de circulaţie grave din România, mai mic decât anul trecut (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Aug 2010   •   11:45

Peste 1.100 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere în România, în prima jumătate a acestui an. Deşi cifra este foarte mare, statistica poliţiei arată că numărul accidentelor de circulatie grave precum şi numărul morţilor şi răniţilor este mai mic decât anul trecut.

Statisticile poliţiei arată că în prima jumătate a anului, peste o mie de oameni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere. Cifrele, deşi în continuare îngrijorătoare, sunt mai mici decât cele înregistrate în aceaşi perioadă a anului trecut.

?În primele 7 luni, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 12,5%. În fiecare an, în perioada vacanţei, numărul accidentelor este mai mare. Tinerii, mai ales cei cu vârste între 18 şi 29 de ani, sunt predispuşi la comiterea accidentelor... în anturaj?, a declarat comisar-şef Costin Tătuc, Direcţia Rutieră.

Viteza excesivă şi traversarea neregulamentară sunt principalele cauze ale accidentelor produse pe şoselele României. Multe pot fi însă puse pe seama lipsei de educaţie a unor şoferi.

Potrivit poliţiei, anul acesta s-au înregistrat 4.790 de accidente rutiere grave, faţă de aproape 5.500, în 2009.

Antena 3

 

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close