Antena 3 CNN Economic Auto Turul Europei cu bătrâna Dacie. Doi români şi-au scos bijuteria în lume

Turul Europei cu bătrâna Dacie. Doi români şi-au scos bijuteria în lume

Turul Europei cu bătrâna Dacie. Doi români şi-au scos bijuteria în lume
Sursa foto: Foto: fotoblogimg.com
29 Iul 2012   •   18:25

Bătrâna Dacie 1300 a făcut turul Europei. Doi soţi din Suceava au scos-o în lume, fără emoţii, şi nu i-a dezămagit. După ce a străbătut continentul şi chiar şi-a cunoscut câteva surate de colecţie, în Franţa, automobilul vechi de 40 de ani se odihneşte acum într-o parcare. Iar proprietarii deapănă amintiri.

Acum trei săptămâni, soţii Crainiciuc porneau în cea mai frumoasă aventură a vieţii lor. Turul Europei. S-au suit într-una din cele şapte Dacii 1300 ale "flotei" pe care o deţin. Cea mai veche maşină de acest tip din România. Acum, călătorii au revenit pe pământul natal. Cu sute de poze făcute.

Pe un traseu bine stabilit, cei doi soţi au ajuns mai întâi în Franţa, iar de aici au mers cu feribotul la Londra, la o întrunire a pasionaţilor de vehicule istorice. Au primit apoi o altă invitaţie în Franţa, la cea mai mare întâlnire a iubitorilor de maşini Renault.

Chiar şi după cei 7200 de kilometri parcurşi, maşina, veche de 43 de ani, este în stare impecabilă.

Soţii Crainiciuc ştiu că lungul drum în bătrâna maşină va rămâne una dintre cele mai frumoase amintiri ale vieţii lor. Şi sunt de părere că Dacia 1300 ar trebui să fie un motiv de mândrie naţională.


×
Subiecte în articol: cuplu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close