Antena 3 CNN Economic Auto „Ucigașul de Bugatti” merge la Frankfurt. 980.000 de dolari pentru o supermașina electrică

„Ucigașul de Bugatti” merge la Frankfurt. 980.000 de dolari pentru o supermașina electrică

„Ucigașul de Bugatti” merge la Frankfurt. 980.000 de dolari pentru o supermașina electrică
Sursa foto: Foto: rimac-automobili.com
de N.B.    |    11 Sep 2012   •   16:30

Concept One de la producătorul auto croat Rimac Automobili, este una dintre cele mai rapide care vor ajunge pe piață în toamna acestui an și una dintre cele mai impresionante mașini electrice din toate timpurile. Mașina va fi prezentată în varianta finală la Frankfurt, pe 13 septembrie.

Rimac Automobili a anunțat prețul stabilit pentru supermașina electrică Concept One, supranumită în presa de specialitate ”ucigașul de Bugatti”, după salonul auto de la Monaco, unde a fost prezentată cu îmbunătățiri la roți și a fost explicat revoluționarul sistem de propulsie.

Începând cu luna mai, producătorii croați au primit comenzi și plăți în avans pentru Concept One, dar au anunțat că aceasta va fi limitată la 88 de exemplare.

În ceea ce privește performanțele mașinii, cifrele anunțate de Rimac sunt mai mult decât impresionante. Concept One poate accelera până la 100 de km/h în doar 2,8 secunde și atinge o viteză maximă de 305 km/h.

Mașina are o masă de 1650 de kilograme și dezvoltă o putere de 1088 CP. Cu 92kWh de energie în modulele de baterie, mașina are o autonomie de până la 600 de kilometri. Exteriorul din fibră de carbon a fost desenat de Adriano Mudri, iar pentru designul interiorului au lucrat foști membri ai echipei Pininfarina, conduși de Goran Popović.

Prima supermașină electrică va ajuge pe străzi în anul 2013, când vor fi livrate primele exemplare.


×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close